Mobile

Samsung Star prodat u preko 30 milona primeraka

Kompanija Samsung Electronics, vodeći proizvođač mobilnih telefona, objavila je da je prodaja Samsungovog modela Star premašila 30 miliona komada.Star (S5230) je ostvario ovu prekretnicu brže nego bilo koji drugi Samsungov uređaj ikada, a lansiran je u maju 2009.

Otkako je lansiran, model Star se prodavao nesmanjenom brzinom, dostigavši cifru od 10 miliona prodatih aparata samo šest meseci pošto se pojavio na tržištu, a 20 miliona za prvih godinu dana. Širom Evrope, gde se prvi put pojavio, prodato je 15 miliona aparata modela Star. Ovaj model je ponovio sličan uspeh u Južnoj Americi (5 miliona), Rusiji (3 miliona) i Kini (milion). Osim toga, Samsungov model Star je u Nemačkoj i Austriji zauzeo prvo mesto na listi najbolje prodavanih telefona.

Star je postao drugi Samsungov mobilni telefon koji je prodat u 30 miliona primeraka, zajedno sa modelom E250 koji je prethodno ostvario ovaj podvig. Ipak, Star je to postigao za gotovo upola vremena u odnosu na E250 iskazavši rast i napredak industrije mobilnih telefona.

Svojim stilom, dizajnom i moćnim multimedijalnim mogućnostima, model Star je stvoren za sledeću generaciju korisnika mobilnih telefona, a njegova promocija vršena je putem lokalizovanih marketinških programa, posebno skrojenih za svaku regiju i zemlju ponaosob. Širom planete, u Evropi, Severnoj i Južnoj Americi, na Bliskom Istoku, u Africi i Jugoistočnoj Aziji, Samsung je priređivao Mobile Live događaje gde su kupci mogli uživo da isprobaju model.

„Vrlo smo zadovoljni uspehom modela Samsung Star”, izjavio je J.H. Li, podpredsednik Marketinga za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

„Samsung ima za cilj da postane globalni lider na polju mobilnih telefona sa ful-tač ekranom i da dominira tržištem raznovrsnom ponudom proizvoda i prilagođenim marketinškim pristupom.”

O modelu Samsung Star (S5230)

Samsung Star poseduje najnovije multimedijalne mogućnosti koje su spakovane u tanko i kompaktno telo debljine samo 11.9 mm. Uz WQVGA ful-tač ekran od 3.0 inča i Samsungov TouchWiz korisnički interfejs sa Mobile Widgets, ovaj telefon omogućava svojim korisnicima da vrlo lako, čak intuitivno pristupe svim opcijama. Koristeći „Photo Contact” opciju, korisnici mogu da pozivaju jednostavnim dodirom slike koja je kontaktu dodeljena.

Samsung Star se može podičiti kamerom od 3.2 mega-piksela koja je propraćena aplikacijom SmileShot i video snimanjem sa QVGA rezolucijom od 15fps (15 frejmova u sekundi). Podržava višestruke video i audio formate, kao i DNSe radi lakše upotrebe i boljeg kvaliteta zvuka. Ovaj telefon ima i opciju prepoznavanja muzike za šta koristi Shazam-ov servis pronalaženja muzike – „Find Music”. Kako bi korisnici mogli da čuvaju različite multimedijalne sadržaje model Star, S5230, ima 50MB interne memorije sa mogućnošću dodavanja eksterne memorije pomoću mikro SD kartice do 8GB. Korisnici Samsungovog modela Star mogu da uživaju u punom pretraživanju interneta uz akcelerometarski senzor koji dozvoljava automatsko prilagođavanje slike na ekranu kako se telefon okreće. Radi lakše upotrebe, ovaj telefon podržava i QWERTY tastaturu na ekranu, „Smart Unlock” tj. pametno otključavanje, kao što podržava i „Handwriting”, tj. opciju rukopisa.

Samsung Star (S5230)

MrežaEDGE/GPRS Quad Band (850/900/1800/1900MHz)
Displej3.0″ 262K WQVGA LCD (240×400)
Kamera3.2 megapiksela CMOS (Smile Shot)
VideoH.263 /H.264/ MPEG4/WMV(v9) / Video snimanje: [email protected]
AudioFM Radio sa RDS, DNSe
MP3, AAC, AAC+, WMA, eAAC+, WMA(v9), AMR,MIDI,SP-MIDI, i-melody, WAV
Dodatne odlikeMusic Recognition/SNS/Photo Contact/Smart unlock/Wide Idle screen/Handwriting
TouchWiz UI sa Mobile Widget
Google Search/Google email/potpuno pretraživanje interneta/Online Widget
Različite pune verzije instaliranih igrica
KonektivnostBluetooth v2.1 / USB 2.0 FS
MemorijaInterna memorija 50 MB + eksterna memorija: microSD (do 8GB)
Dimenzije104 x 53 x 11.9 mm
Baterija1000 mAh

Leave a Reply