Mobile

Savitljivi ekran mobilnog, da li je moguće?

Još početkom devedestih godina prošlog veka, prenosivi računari i mobilni telefoni bili su neka vrsta egzotike koja se češće sretala u holivudskim filmovima nego na ulici. Bila je to i dalje era „Halo“ govornica, poznatog šuštanja 56K modema, kao i pejdžera koji su predstavljali statusni simbol za one (ne)srećnike koji su ga imali. Klince su majke i dalje zvale sa prozora da se vrate na večeru, a pisma su se pisala rukom.

LG-savitljivi-ekran

Moglo bi se reći da je vreme pre elektronske revolucije bilo drugačije – nostalgičari bi rekli bezbrižnije, ali nikako povezanije. Iako su svi ti uređaji na prvi pogled izgledali kao naučna fantastika, tehnologija je nastavila da napreduje geometrijskom progresijom. U međuvremenu je došlo i do „dot-com“ buma, kao i do naglog širenja interneta koji je iz godine u godinu zahvatao sve više domaćinstava širom sveta. Kako se globalna mreža sve više širila, tako su i proizvođači elektronske i mobilne opreme u korak pratili trend globalizacije.

LG_ekran

Koliki put smo prešli kada su mobilni telefoni u pitanju govore nam i poslednji podaci sa kojima se susrećemo svakodnevno. Istraživački centar Gartner nedavno je objavio da je prodaja smart telefona nastavila sa rastom i u drugom kvartalu 2013. godine, pa po prvi put u istoriji „pametni” telefoni čine više od polovine ukupnog broja prodatih mobilnih telefona. Druga istraživanja kažu da danas u svetu jedna od sedam osoba poseduje smart telefon. Takođe se procenjuje da će globalno tržište smart telefona udvostručiti tokom 2015. godine, i to svega tri godine nakon probijanje prve milijarde, zahvaljujući tržištima u razvoju poput Afrike, Kine i Indije.

Kao jedna od vodećih kompanija u oblasti potrošačke elektronike, LG Electronics je prepoznao važnost sve prisnije globalne povezanosti i tokom godina aktivno radio na stvaranju rešenja koja omogućavaju lakšu i efikasniju komunikaciju. Kako bi vrhunsku tehnologiju približio i „običnom“ čoveku, LG iz godine u godinu osluškuje potrebe svojih korisnika i na osnovu njih razvija uređaje. Poslednji u nizu proizvoda koji su razvijeni na osnovu istraživanja potreba potrošača jeste i LG G2 smart telefon, koji kombinuje ergonomski dizajn, praktične funkcije i intuitivno korisničko iskustvo.

Osim brige o najboljem korisničkom iskustvu, LG dosta ulaže u postavljanje novih standarda kada su u pitanju hardverska rešenja budućih generacija smart telefona. Kao jedan od najvećih proizvođača OLED panela na svetu, kompanija LG Electronics je najavila da će krajem 2013. godine predstaviti prvi mobilni uređaj sa savitljivim OLED ekranom.

Zahvaljujući inovativnom timu stručnjaka i inženjera, LG aktivno radi na izradi i usavršavanju savitljive površine koja će zauvek promeniti način na koji koristimo mobilne telefone. Zahvaljujući savitljivim OLED ekranima, više se nikada nećemo plašiti pada našeg ljubimca na tvrdi asfalt, dok će nošenje telefona u džepu biti gotovo neprimetno u skorijoj budućnosti.

Na taj način, nešto što je pre svega par decenija izgledalo kao nešto što će biti dostupno tek u dalekoj budućnosti, danas, zahvaljujući naprednim tehnologijama postaje stvarnost. Od prvih prenosivih elektronskih uređaja pa sve do smart telefona i mobilnog interneta, stvoren je novi prostor koji zahvaljujući naprednim uređajima i novim tehnologijama pruža nove mogućnosti za interakciju, deljenje najnovijih informacija i inspiraciju za stvaranje nečeg sasvim novog, uzbudljivog i korisnog.

izvor: AndroidRevija.com

Leave a Reply