Mobile

Savitljivi Samsung mobilni telefon

Samsung je predstavio savitljivi telefon najnovije generacije. Fleksibilni AMOLED-displej ne samo što može da se presavije, već je i vrlo robustan. Niko još ne zna tačno za šta je sve savijanje ekrana dobro, ali Samsung najavljuje da će se taj model na tržištu pojaviti u drugom kvartalu 2012.Najnoviji izveštaji govore da će mobilni koji koriste pomenutu tehnologiju i koji mogu “preživeti” udarac čekićem, na tržište biti plasirani u drugom kvartalu 2012. godine.

Tehnologija se zasniva na slojevima grafena, više slojeva atoma ugljenika spojenih zajedno, koji štite sloj “tečnog” kristala, a koji čini ekran.

Početkom godine se pojavila informacija da kompanija Samsung ima kapacitet da proizvede velike količine savitljivih ekrana, ali niko nije znao za šta su namenjeni. Samsung je kasnije objavio fotografije konceptnog mobilnog koji je opremljen ovom tehnologijom, a to je Galaxy Skin.

Mobilni koji koriste ekrane od grafena bili bi praktično nesalomivi, i imali bi prednost nad svim ostalim “pametnim” telefonima na tržištu.

Leave a Reply