Mobile

Siemens M55

Siemens je na tržište izbacio telefon namenjen najpre mladima, i onima koji se tako osećaju, a moderan izgled donosi i sve savremene mogućnosti

Siemens je konačno prikazao nešo novo u dizajnu. Njihov poslednji model, M55, je očigledan primer da nemački proizvođač ne proizvodi samo telefone konzervativnog dizajna. Jedinstveni dizajn novog modela je uglavnom orijentisan na novo oblikovanje tastature i ekrana. Počevši od eliptičnih dugmića, preko oštrih linija razgraničenja, do izabranih boja, M55 zaista odaje moderan, mladalački utisak. Čak i pošto su dugmići različitog oblika, a u funkciji modernog dizajna, nije se mnogo izgubilo od upotrebljivosti telefona.

Karakteristike
Dimenzije
101 x 46 x 21 mm
Težina
83 g
Baterija
Operativno 6 h
Stand by 250 h
Memorija
500×14 podataka
Displej
grafički kolor TFT displej,
101 x 80 px (4096 boja),
7 linija teksta
Extra mogućnosti
kompozitor, Cubasis mixer
MMS poruke
opciona VGA kamera
korisnički profili
5 grupa kontakata
Integrisan handsfree
Wallpaper, SS, MMS
WAP Browser 1.2.1
3 band
GPRS

Moderan izgled donosi i sve savremen mogućnosti. Nekoliko stvarnih noviteta je dostupno sa modelom M55, uključujući tu mogućnost snimanje sopstvenih ringtonova ili drugih zvukova, stvaranje spostvenih polifonijskih tonova upotrebom Cubasis Mobile Synthesizer (svojevrsan mikser), dinamička svetla koja su u saglasju sa izvedenim melodijama, i mogućnost korišćenje sopstvenih wallpapers-a i screensaver-a. Kao i svi napredni savremenici, i M55 može da download-uje omiljene JAVA aplikacije i igrice.

Tu je i kolorni displej koji ima mogućnost prikaza 4096 boja, što znači da možete da prikažete slike i drugu grafiku sa velikom kolornom dubinom. Takođe, dostupna je i eksterna dodatna kamera – QuickPic IQP-530, koja je tako oblikovana da odlično naleže na telo aparata i ne kvari mu izlged. Sa moniranom kamerom, možete snimati fotose koje kasnije možete prenositi putem MMS servisa (ukoliko vam je dostupan).

Ostale mogućnosti uključuju tri-band kompatibilnost, glasovne funkcije (kontrola, biranje brojeva i podsetnik), osnovni organajzera sa sinhronizacionom funkcijom, i GPRS data pristup za WAP, kao i konekciju putem kabla.

Siemens planira da ovaj modela izbaci na svim glavnim svetskim tržištima (Evropa, Srednji istok, Afrika , Azija).

Leave a Reply