Mobile

SMS Parking App za iPhone

SMS Parking je besplatna domaća aplikacija koja će vam pomoći da na lak i brz način platite parking iz bilo kog grada u Srbiji, u kojem je uveden ovaj sistem naplate parkiranja. I to nije sve – dovoljno je da broj svoje registarske tablice unesete prvi put i svaki sledeći potrebno je samo da odaberete zonu i/ili grad u kojem parkirate vozilo. Ovu vrlo korisnu aplikaciju možete besplatno preuzeti sa linka u nastavku ili skeniranjem bar koda pomoću svog iPhone-a, koji se nalazi ispod teksta. Čekamo vaše komentare! PREUZMITE SMS PARKING

ili skenirajte ovaj bar’kod:

P: Zašto SMS Parking Srbija ne može da radi na starijim verzijama iOS-a?
O: Zbog toga što tek od verzije 4.0 aplikacije imaju mogućnost slanja SMS poruka.

P: Zašto nije moguće platiti parking za više sati odjednom?
O: Prvi razlog zato što to ne dozvoljavaju svi Parking Servisi, a drugi zato što iOS ne dozvoljava slanje više poruka odjednom.

P: Da li SMS Parking Srbija može automatski da produži parking kada SMSom stigne obaveštenje o isteku prethodne parking karte?
O: Ne. Prvi razlog je taj što iOS ne dozvoljava aplikacijama (osim sistemske) pristup dolaznim porukama, a drugi zato što iOS ne dozvoljava aplikacijama da šalju SMS poruke u pozadini i bez potvrde korisnika.

P: Da li SMS Parking Srbija može automatski (uz pomoć GPS-a) da odredi moju lokaciju i na osnovu toga izabere parking zonu?
O: Ne, iz više razloga. Prvi je što bi uvođenje i održavanje te funkcije iziskivalo velike napore da se geografski mapiraju sve ulice u kojima se parking plaća, za sve gradove. Drugi zato što ne smatramo da bi ta funkcija ubrzala proces korišćenja programa zbog potrebnog vremena paljenja GPS senzora i prijema satelitskog signala da bi se odredila pozicija. Treći, korišćenje GPS senzora bi se negativno odrazilo na trajanje baterije. I krajnji razlog zato što ne smatramo da je mudro automatizovati ovu funkciju. Ukoliko iz bilo kog razloga, na primer zbog lošeg prijema GPS signala, lokacija bude pogrešno određena, izbor i uplata parkinga za pogrešnu zonu ima za efekat kao da parking nije ni plaćen što uglavnom rezultira kaznom.


 

Leave a Reply