Mobile

SMS servis za ratare: agrotehničke mere u SMS poruci

Zahvaljujući formiranoj bazi podataka i novom softveru, Direkcija za poljoprivredu grada Šapca od danas putem SMS poruka obaveštava poljoprivrednike o agrotehničkim merama.

Pravovremene savete i preporuke za sada mogu dobiti evidentirani proizvođači jagode i trešnje, a narednih dana i ostali koji se obrate Direkciji za poljoprivredu. U organizaciji Direkcije, u četvrtak 27. marta, u Centru za stručno usavršavanje, biće održana prezentacija zaštite trešnje i kompletne agrotehnike savremenog uzgoja trešnje. Skup počinje u 12 časova.

sms
Grad Šabac već četvrtu godinu zaredom kreditira podizanje zasada trešanja. Namera je da se proizvodnja ove voćarske kulture koja je u Srbiji slabo zastupljena, a u Šapcu minimalno, omasovi. Analizom domaćeg i stranog tržišta zaključeno je da bi trešnja kao deficitarna voćarska kultura poljoprivrednim proizvođačima mogla da obzbedi dobru i kontinuiranu zaradu. Na području grada Šapca pod zasadima trešnje je 200 hektara zemljišta, što u punom rodu garantuje od dve do tri hiljade tone kvalitetnog ploda. To je količina koja će grad Šabac svrstati u ozbiljnog potencionalnog partnera u evropskom lancu trgovine.

Leave a Reply