Gadgets · Mobile

Solarni punjači za mobilne telefone, mp3 i m4 plejere, fotoaparate

Od nedavno su  multifunkcionalni solarni punjač za mobilne telefone, fotoaparate, iPod, mp3 i mp4 plejere, PDA mini kompjutere i sl., dostupni i kod nas. Svojom zamenjivom polimernom baterijom visokog kapaciteta, koja se preko ugrađenog solarnog panela puni uz pomoć sunčeve svetlosti i veštačkog svetla ili preko USB konekcije sa računarom, izuzetno je koristan i praktičan u raznim prilikama.

Kompaktna i laka za rukovanje, ova trajno samopunjiva eksterna baterija dobro će vam doći kad god vam se van kuće isprazni mobilni telefon ili neki od pomenutih malih digitalnih uređaja. Pruža osećaj sigurnostina putu, poslu, odnosno, svuda gde ste bez standardnog elektropunjača ili električne mreže. Solarni ponjači dostupni su u dve boje: SM6096C u crnoj boji i u pink boji SM6096P .

Tehničke specifikacije:

  1. Visoka efikasnost transformacije solarne energije: preko 17%.
  2. Solarni panel: 5.0v/70 mA (Max) mono-kristalni silikonski panel
  3. Baterija: 1200 mAh – ugrađena polimerna baterija visokog kapaciteta
  4. Izlazni napon: 5.5 V
  5. Izlazna jačina: 350-800 mA

Kako radi solarni punjač?

Solarni punjač, treba držati van torbe ili džepa; čim stignete na mesto gde ćete boraviti, treba da ga izvadite i ostavite izloženog sunčevom svetlu ili veštačkom osvetljenju. U slučaju potrebe za brzom ili potpunom nadopunom (pre odlaska na put, dok je oblačno vreme, za noćnu upotrebu ili zbog budućeg boravka u neosvetljenom prostoru…), treba ga prethodno uključiti na kompjuter preko priloženog USB kabla i napuniti. Lampica indikatora biće upaljena sve dok je bilo koja vrsta nadopune u toku a ugasiće se samo kada baterija bude maksimalno napunjena. Male priključne spravice nosite uvek sa sobom, u torbi, džepu, novčaniku…

Kad imate potrebu za dopunom bilo kog mobilnog uređaja, uključite je uz pomoć kabla ili utičnog adaptera na solarni punjač u utičnicu sa oznakom Out. Uređaji koji su priključeni na solarni punjač mogu biti korišćene i za vreme preuzimanja električne energije iz baterije solarnog punjača.

Ako solarni punjač duže nije korišćen, pre upotrebe potrebno ga je maksimalno napuniti USB konekcijom između njegove “utičnice IN” i kompjutera.

Solarni punjači mogu se nabaviti u novosadskom Postitiveu, po ceni od 2.290 dinara.

One thought on “Solarni punjači za mobilne telefone, mp3 i m4 plejere, fotoaparate

  1. solarni

    Odlican uredjaj i izuzetno pogodan za kampere i ljude koji vole prirodu a neophodna im je veca autonomija za mobilni telefon. Nadam se da ce positive uskoro ponovo nabaviti novu kolicinu jer sve rasprodato!

Leave a Reply