Mobile

Sony Ericsson Cedar: Telefon od smeća

GreenHeart je linija telefona koji će preživeti najteže ekološke katastrofe.

Kupujući novi model GreenHeart, doprinosite spasavanju plenete i podižete svest o ekološkim pitanjima, a usput pomažete Sony Ericssonu da se vrati na staze kojima je nekada tako sigurno trčao. Sony Ericsson je uradio gotovo sve da vam se on dopadne. Kućište Cedara napravljeno je od netoksičnih materijala, prijateljski nastrojenih prema prirodi, koji se lako razlažu i recikliraju.

Novi telefon je po izgledu vrlo sličan prethodniku – Elmu, možda čak pomalo dosadan, ali dizajn mu je u funkciji lakoće i jednostavnog korišćenja. Cedar je izuzetno ergonomičan, lako se kucaju poruke, a duže držanje i kuckanje ne zamaraju ni šaku ni palac. Sony Ericsson je oduvek bio jedan od najjačih igrača na polju kvaliteta platforme na kojoj mu se uređaji zasnivaju. Cedar ima tek blago redizajniran izgled interfejsa, koji u potpunosti preslikava dosadašnje mogućnosti telefona SE. Tu su multitasking, animacija i napredni Flash sadržaji (prikazivanje nekih aplikacija na displeju u modu čekanja i Walkmana u svim menijima pri reprodukcije muzike), vidžeti, koji, doduše, nisu plutajući i komforni kao na tačskrin telefonima, ali su, ipak, napredniji od onih konkurentskih. Stabilnost u radu je na visokom nivou, a s vremena na vreme skoknite do sajta Sony Ericssona, koji nudi informacije o dostupnim novim verzijama softvera, jer svaka sledeće donosi dodatna poboljšanja i nova pozitivna iskustva. Za to vam ne treba PC jer sve možete obaviti direktno na telefonu.

Šta je u kutiji?

Li-Ion baterija 1.000 mAh
Punjač (mini-dimenzije)
Stereo slušalice
Uputstva i brošure

Kamera

U skladu s cenovnim rangom, ugrađena je kamera od dva megapiksela. Interfejs je stari, ne prikazuje se preko celog ekrana, a naprednih opcija nema. Dakle, ovim telefonom fotografišite samo u slučaju nužde

Tastatura

Iako je kompletno izrađena od gume, izuzetno je prijatna za kucanje poruka i ne lepi se za prste, a nije ni pretvrda. Hod tastera je taman toliki da vam ne zamara prste prilikom kucanja, a veliki navigacioni taster još jednom ćemo vrlo rado pohvaliti.

Autonomija

S malom potrošnjom energije i baterijom od 1.000 mAh, Cedar spada u grupu vrlo štedljivih telefona, koji bez punjača mogu izdržati i do pet dana. Ako vam je aktivna 3G veza, baterija će se isprazniti za tri dana.

Leave a Reply