Mobile

Sony Ericsson drži 25 % srpskog tržišta

Kompanija Sony Ericsson zauzima od 20 do 25 odsto srpskog tržišta mobilnih telefona, procenio je direktor kancelarije te kompanije u Srbiji Želimir Jurčić. Prema podacima Sony Ericssona, u Srbiji je 2007. godine prodato do milion telefona na legalnom tržištu, uz plaćanje carine i poreza, dok je na crnom tržištu prodato bar milion mobilnih telefona, kazao je on.

Jurčić je rekao da je prošle godine zabeležen snažan rast na tržištu mobilnih telekomunikacija zato što su operateri sklopili veliki broj ugovora i dodao da ove godine očekuje zasićenje tržišta. On je napomenuo da zvaničnih procena o tržištu nema i da ne može da navede tačan broj prodatih telefona Sony Ericssona u Srbiji.

Sony Ericsson ima veći udeo u regionu srednje i istočne Evrope nego u celom svetu, gde je 2007. godine imao udeo od 10 odsto, kazao je Jurčić.

Sony Ericsson je danas u više gradova sveta, uključujući Beograd, najavio pet novih telefona koji će se na tržištu naći u drugoj polovini godine – mobilni telefoni iz kategorije aparata sa dobrim fotoaparatima – C905 i S302, telefon pogodan za video igre F305 i dva telefona sa osnovnim funkcijama J132 i K330.

Prema podacima sa Internet sajta Sony Ericssona ta kompanija, registrovana u Švedskoj, 2007. godine je prodala više od 100 miliona telefona u svetu. Sony Ericssonu Srbiji ima predstavništvo. (SEEbiz)

Leave a Reply