Mobile

Sony Ericsson G700 i G900 sa inovativnim ekranom osetljivim na dodir

Sony Ericsson je najavio novu generaciju telefona: lične organizatore sa ekranom osetljivim na dodir, koji će se mnogima svideti. G700 i G900 telefoni predstavljaju osnovni alat za organizaciju života svih onih čiji je raspored toliko pretrpan da moraju  da žongliraju između mnoštva aktivnosti, kod kuće i na poslu.

 • G700 je tu da vam pomogne da živite život u potpunosti. Ovaj lični džepni organizator može da “upamti” sve vaše kontakte, kalendar, beleške, fotografije i omiljene web stranice na jednom mestu, i sve vam je na dohvat ruke. Dodirnite i krenite.
 • G900 ima sve funkcije kao i G700, ali i jedinstveni novi Touch fotoaparat od 5.0 megapiksela sa autofokusom, te foto album i editor sa kontrolama dodirom. Savršeno za one koje traže medijsko iskustvo jednim dodirom u kombinaciji sa organizatorom.

Sony Ericsson pruža ekran osetljiv na dodir i inovativni organizator velikom broju korisnika, bez kompromisa po pitanju dimenzija ili oblika telefona. G700 i G900 imaju normalne tastature i nisu veći od standardnog mobilnog telefona.” Prokomentarisao  je Martin Winkler, direktor globalnog marketinga i voditelj odelenja web multimedije u Sony Ericssonu. „Ti telefoni su idealni za korisnike koji su zainteresovani samo za to da pojednostavne svoj život. Tehnologija ne postoji da bi sama sebi bila svrhom.

Sony Ericsson G700 telefon

 • Funkcije organizatora dostupne jednim dodirom
 • Aplikacija beleške kojom se upravlja kontrolom dodirom – pišite i crtajte podsetnike, zabeležite uspomene
 • Veliki 2.4-inčni ekran sa jedinstvenim emnijem kojim se krećete kontrolom dodirom
 • Fotoaparat sa 3,2 megapiksela
 • Kompaktne dimenzije

Kalendar je Kralj!
Pristupite svom kalendaru, kontaktirajte porodicu i prijatelje, zapišite i snimite svoje beleške u telefon. Uz pomoć G700, možete zapisati belešku na ekran sa stylus olovkom, upravo onako kako bi je zabeležili olovkom na papiru, te je možete sačuvati na ekranu telefona da biste se podsetili – upravo kao što biste zalepili poruku na frižider.

Možete čak i  da nacrtate kartu do lokalne radnje ili zapisati lične poruke da bi ih poslali svojim najdražima! G700 je najprirodniji način kontrole nad vlastitim životom jer sadrži sve što vam je važno gde god krenuli. Više nema potrebe da nosite poseban kalendar kod kuće, a poseban na poslu – G700 radi sa vama, onako kako vi želite.

Intuitivno jednostavan
Sa G700 možete uživati dodirom – unosite tekst na ekranu, surfujte webom, kalendarom i krećite se kroz meni telefona. Želite da kontaktirate nekoga kod kuće? Samo dodirnite relevantno ime u imeniku i sve moguće kontaktne opcije će se pojaviti na ekranu. To je zaista trenutno, intuitivno razmenjivanje poruka. Možete čak i da pretražite svoj foto album koristeći se dodirom prsta. G700 također ima namenske tastere za poruke, beleške i mogućnost zaključavanja tastature na bočnoj strani telefona. Sve što je potrebno za otključavanje je jedan pritisak na taster.

Sony Ericsson G900 mobilni telefon

 • Medijsko iskustvo jednim dodirom
 • Touch fotoaparat sa 5.0 megapiksela i autofokusom, te funkcijom fotografisanja više fotografija
 • Meni medija i organizator – jednim dodirom
 • Veliki 2.4-inčni ekran sa kontrolama jednim dodirom
 • Wi-Fi™ za veliku brzinu prenosa podataka i pretraživanje interneta

Kvalitete fotografije pogodne za štampu, koje možete zadržati
Fotoaparat sa 5.0 megapiksela ugrađen u G900 vam omogućava da dobijete fotografije kvalitete pogodne za štampanje te ih odmah možete podeliti sa prijateljima i članovima porodice.

Uokvirite svoju fotografiju i odlučite gde želite da fokusirate fotoaparat jednostavnim dodirom ekrana. Takođe, uz pomoć funkcije više fotografija (Camera multi-shot), držite taster za fotografisanje i fotografišite koliko god fotografija želite. Izvrsno za fotografisanje dece dok skakuču po dvorištu. Pregledajte sve fotografije u telefonu uz pomoć kontrole dodirom, a možete ih čak i izmeniti uz pomoć opcije Touch foto album i instant editor.

Ostanite mobilni
Imate trenutak za surfovanje? Pristupite svojim omiljenim web stranicama kada ste na Wi-Fi™ tačkama pristupa (hot-spotovi) i pregledajte ih na velikom 2.4-inčnom ekranu. Koristite stylus ili prst da zoomirate ili za kretanje po stranici. Kada jedva imate slobodnog vremena, preuzmite RSS izvore direktno na svoj telefon da pregledate najnovije informacije; vesti, sportske rezultate ili šta god vas drugo zanima.

Organizujte se uz lični dodir
Dodirnite, ukucavajte ili pišite… Na G900 sve dolazi nekako prirodno. Organizujte svoj raspored, dodirnite i lagano pritisnite da telefonirate i zapišete beleške pre nego što ih zaboravite. G900 radi na vaš način da bi vam omogućio da dobijete više od svakog dana. To je snaga ličnog dodira.

G700 pojavit će se na tržištu u svileno bronzanoj boji, a G900 će biti dostupan u tamno crvenoj i tamno smeđoj boji. Oba su UMTS 2100 i GSM/GPRS 900/1800/1900 telefona, a biće dostupni na odabranim tržištima od drugog tromesečja 2008.

One thought on “Sony Ericsson G700 i G900 sa inovativnim ekranom osetljivim na dodir

Leave a Reply