Mobile

Sony Ericsson lansira Xperia Studio za umetnike i kreativne saradnike

Sony Ericsson je lansirao Xperia™ Studio, onlajn platformu za zabavu namenjenu umetnicima i kreativnim saradnicima koji sada mogu da stvaraju i dele najinovativnije sadržaje. Ova inicijativa odražava konstantnu težnju kompanije Sony Ericsson da se poveže da korisnicima kroz zabavni sadržaj visokog kvaliteta koji će ih inspirisati da koriste svoje Xperia™ telefone na nove načine.

Preoblikovanje stvarnosti:

Your browser may not support display of this image. Your browser may not support display of this image. Sony Ericsson’s Xperia™ Studio poziva kreativce, umetnike i intelektualce – od kreativnih saradnika u Danskoj do astrofizičara u Njujorku – da korišćenjem celog asortimana Xperia™ mobilnih telefona pomeraju granice i tako ,preoblikuju stvarnost’. Sadržaj platforme će biti redovno ažuriran zahvaljujući sve većem broju saradnika.

Postavljanje novih granica zabave, tehnologije i komunikacija:

U prvoj fazi projekta saradnici iz celog sveta su koristili Xperia™ mobilne telefone za kreiranje sadržaja na nekonvencionalan i zanimljiv način – od blica foto-aparata koji baca plamen, pogleda na univerzum golim okom, slikanja savršenog talasa, pravljenja pesme od ambijentalnih zvukova Pariza do najnovijih trikova koje izvodi BMX ekipa za ekstremne sportove iz Bruklina. Svaki projekat je snimljen i može se pogledati na Xperia™ Studio platformi.
Saradnici iz celog sveta:

Ovaj projekat ističe nasleđe kompanije Sony Ericsson kao inovatora koji neprestano teži pomeranju granica između zabave, tehnologije i komunikacija. Prvi krug saradnika koji su učestvovali u projektu Xperia™ Studio čine:

  • Illutron, studio za interaktivnu umetnost iz Kopenhagena
  • dr Džošua Pik, stpendista programa vezanog za teleskop Habl i astrofizičar sa Univerziteta Kolumbija u Njujorku
  • Ed Slun – surfer i fotograf iz Viktorije u Australiji
  • Anabel Linkvist – umetnica i muzičarka iz Njujorka
  • Tori Kiš – ljubitelj ekstremnih sportova iz Bruklina

   

  Leave a Reply