Mobile

Sony Ericsson predstavio Xperiu arc

Kompanija Sony Ericsson predstavila je novi pametni telefon Xperia arc, koji se odlikuje najsavremenijom Sony tehnologijom i izuzetnim multimedijalnim karakteristikama na novoj Android verziji – 2.3. Xperia arc je prvi uređaj nove generacije Xperia pametnih telefona koji će biti lansirani u 2011. godini.

Bert Nordberg, predsednik kompanije Sony Ericsson, izjavio je tim povodom sledeće: ,,Čvrstim korakom ulazimo u 2011. godinu, zahvaljujući uvođenju našeg najatraktivnijeg proizvoda iz Xperia serije do sada. Xperia arc predstavlja kombinaciju najmodernije Sony tehnologije i neverovatnog dizajna, na novoj Android verziji, koji za cilj ima da korisnicima pruži obilje zabave i uzbuđenja.’’

Xperia arc uzdiže izvanredne karakteristike dizajna, po kojima je Sony Ericsson poznat, na viši nivo. Super tanak i lak, Xperia arc telefon širok je samo 8,7mm na svom najtanjem delu i ima široki 4.2” multi-touch ekran. Napravljen od najboljih materijala i zadivljujućeg lučnog oblika, ovaj pametni telefon je elegantan, snažan i savršeno staje u dlan korisnika. Xperia arc telefon poseduje Mobile BRAVIA tehnologiju kompanije Sony, koja poboljšava kvalitet slike na ekranu, kao i senzor za kameru Sony Exmor R, rezolucije 8,1 megapiksela sa f/2.4 optikom.

Nagrađeni, Sony Exmor R senzor omogućava pravljenje visokokvalitetnih, jasnih slika i HD video materijala, čak i pri slabom svetlu, a sve fotografije i video materijali mogu da se prikazuju u HD rezoluciji na televizoru u vašoj dnevnoj sobi preko ugrađenog HDMI konektora. Uz to, ovo je prvi telefon u koju je ugrađena tehnologija ANT+, koja služi za bežično povezivanje sa raznim dodacima za fitness (meračima pulsa, pedometrima i sl). Očekuje se da će ovu funkciju u narednim mesecima dobiti i modeli Xperia X8, Xperia X10 mini i Xperia X10 mini pro, putem softverske nadogradnje.

Xperia arc koristi najnoviju Android verziju, koja obezbeđuje pristup aplikaciji Google Mobile Services i brojnim aplikacijama na Android tržištu. Xperia pametni telefoni donose najviši stepen zabave u svojoj klasi, pored osnovnih karakteristika kao što su aplikacije, mape, e-mail i brzi internet kako bi korisnicima pružio najzabavniji doživljaj u oblasti pametnih telefona.

Sony Ericsson Xperia arc – glavne karakteristike

    • Tanak, ultra lagan i snažan, sa savršenom ergonomijom
    • Ekstra širok 4,2” multi-touch Reality Display sa Mobile BRAVIA Engine koji garantuje savršen multimedijalni doživljaj
    • Sony Exmor R za mobilne telefone: za fotografije i video materijale najbolje u klasi pri slabom svetlu
    • Kamera od 8,1 megapiksela sa opcijom za snimanje video materijala u HD rezoluciji
    • Android Market – hiljade aplikacija koje će vas zabaviti

Sony Ericsson Xperia arc će biti u prodaji širom sveta na odabranim tržištima, uključujući Japan, od prvog kvartala, u tamnoplavoj i srebrnoj boji.

Leave a Reply