Mobile

Sony Ericsson T600

Evo direktnog naslednika ranijeg modela Ericsson T66, koji se odlikuje ekstremno malim dimenzijama, težinom i brojnim funkcijama sa unapređenima u softverskom i hardverskom pogledu

Počećemo od njegove težine, koja je njegova prava snaga, a i dalje spada u rekordere, jer ga do sada nijedan drugi GSM aprat nije prevazišao. Telefon je jedva nešto teži od 60 grama (63 gr sa SIM karticom), pa samim tim se nalazi među najlakšima na svetu. Međutim, kako lakoća može biti prednost sa jedne strane, sa druge strane može biti i nedostatak. Jer, toliko je lagan da lako možete zaboraviti da ga posedujete, pa samim tim, povećavaju se mogućnosti da ga nege zaturite ili izgubite.

Dimenzije ovog telefona takođe predstavljaju svojevrsan rekord (92 x 41 x 20mm). Toliko je mali da gotovo da može da se “sakrije” iza klasične kreditne kartice. Male dimenzije su svakako prednost, ali sa druge strane sigurno ne zadovoljavaju  ergonomske uslove. Slično ovome, ukoliko telefon zaturite u torbu sa ostalim sitnicama, biće vam vrlo teško da gra pronađete.

Aparat je brendovan kao  Sony Ericsson i predstavlja drugo izdanje ovih udruženih kompanija, iako je evidentno da je više Ericsson nego Sony. Od drugog proizvođača preuzeta je samo grafika sa tastature, koja je slična starim modelima Sony-ja Z5 i J5, kao i sekcija sa igrama. T600 poseduje 5 igara, koje su dosta dobro animirane i praćene zu vibracijom i zvukom. Ipak, mala tastatura ne dozvoljava ikomotnije igranje. Igre koje dolaze sa T600 su: CarRace, MindPuzzle, Triango, BrickSmash i Under Attack.

Karakteristike
Dimenzije
106 x 45 x 17,5 mm
Težina
83 g
Baterija
Operativno 4h
Stand by 240 h
Memorija
300 mesta
Displej
grafički kolor LCD displej,
128 X 128px
4096 boja
Extra mogućnosti
Polifonija
Kalendar sa podsetnikom
Glasovne komande
Glasovno biranje
SS, MMS, JAVA
WAP Browser
Call management
Tri-band

Hardware

Sve u svemu, sam dizajn telefona je vrlo moderan, elegantan i privlačan. Plastika koja se koristila u izradi je veoma lagana, dobrog kvaliteta i prijatna na dodir. Maske telefona su izmenljive i ima ih u nekoliko pastelnih boja.

Pozadinsko osvetljenje ekrana je takođe nešto novo, po prvi put i kod Sony-ja i kod Ericsson-a osvetljenje je plavičaste boje. Svetlost je ugodna i podjednako rasprostranjena po ekranu. Ekran je mali (34 x 28mm) što sei moglo očekivati od telefona ovakvih dimenzija, ali je tekst vrlo čitljiv.

Tasteri su takođe mali, i među njima nema dovoljno međuprostora. Međutim, urađeni su u tvrdoj plastici, te dobro i brzo reaguju na pritisak. Za korišćenje ovakve tastature potrenboje valo vežbe, pogotov za korišćenje funkcijskih tastera, koji se nalaze vrlo blizu jedan drugog. Korisnici sa većim prstima mogli bi da imaju velike probleme.

Funkcije

Sa telefonom dolazi preko 100 slika koje možete prikačiti us EMS poruke, te posedujete mogućnost da sami kreirate nove zahvaljujući editoru slika. T600 kao i prethodni Ericsson-i (T29s, T65, T68 i ostali), može da primi  Nokia-ine sličice-poruke. I ne samo to, može čak i da ih snimi u memoriju, postavi kao pozadinu ili screensaver.

Korisnički interfejs i glavne funkcije aparata su solidni i isti su kao kod T66. Iako, kao što smo napomenuli, postoje nekoliko izmena i unapređenja u softveru. Kao prvo, skrolovanje između različitih menija je sada mnogo brže. takođe brži je i proces učitavanja i kopiranja imena u telefonski imenik sa SIM kartice. Veliki nedostatak, kao i kod modela T66, može biti otsutnost glasovnih komandi. 

Leave a Reply