Mobile

Sony Ericsson Xperia X1

Dok Google tek najavljuje izazivače iPhone-u, Sony Ericsson i Microsoft već im zajednički bacaju rukavicu lice – model Xperia X1 ima sve što nudi iPhone, a za sada sigurno i više

Sony Ericsson Xperia X1 na tržištu će se pojaviti krajem godine, ali već sad se radi o zaokruženom proizvodu, koji je istinska zvezda nedavno završenog kongresa u Barseloni. Čarobna reč oko Xperije je konvergencija – proizvođač obećava izuzetan spoj naprednih ‘profesionalnih’ funkcija i zabave – što uključuje multimediju i igre.

Na YouTubeu možete naći nekoliko demo video klipova (sledi nakon ovog pasusa) zbog kojih je blogosfera već prepuna hvalospeva Xperiji. Ekran visoke rezolucije (800×400 piksela!), 3,2 MP kamera, quad-band GSM/EDGE, WiFi, GPS, FM radio, bluetooth, HSUPA za brzi upload, ARM-ov precesor na 520 MHz, sve na Windows Mobile 6 sa mobilnim verzijama Worda, Excela, Outlooka i sa Media Playerom.

Xperia neće biti jeftina, radi se o premijum proizvodu, što se da zaključiti već na prvi pogled – solidnošću daleko uverljivije od iPhonea i sa punom slajder QWERTY tastaturom nalik na Nokijin Communicator.

Nije da je ta tastatura baš neophodna – funkcijama možete upravljati preko ekrana osetljivog na dodir (podeljenog na 9 klikabilnih sektora-ikona, barem inicijalno, dok ga ne rasporedite prema vlasitioj volji), a tu je i preko optički joystick.

2 thoughts on “Sony Ericsson Xperia X1

  1. Sara

    Da li neko zna gde ovaj telefon ima da se kupi??? Jako mi je bitno! Hvala unapred

  2. Milorad Malcic

    Da li mozete da me obavestite kolika je trenutna cena ovog modela na trzistu? Hvala unapred

Leave a Reply