Mobile

Sony Ericsson Xperia X10 mini i X10 mini pro

Sony Ericsson u prvoj polovini 2010. povećava porodicu telefona za komunikaciju i zabavu sa kompaktnim verzijama modela Xperia™ X10. Modeli Xperia™ X10 mini i X10 mini pro definišu novo, ultrakompaktno korisničko iskustvo te istovremeno nude najbolje iskustvo komunikacije i zabave u klasi

Na prošlonedeljnom Mobile World Congressu u BArseloni predstavljene su Xperia™ X10 mini i X10 mini pro, kompaktne verzije modela Xperia™ X10, koje na tržište donose moćne mobilne telefone sa mnoštvom aplikacija. Sa ovim kompaktnim i inteligentnim telefonima Sony Ericsson izaziva ustaljene norme i definiše potpuno novu ponudu koja kombinuje vrhunske osobine i verziju Sony Ericssonove moćne UX platforme koja je napravljena posebno za manje uređaje.

Xperia™ X10 mini i X10 mini pro koji je opremljen sa QWERTY tastaturom koja se klizno izvlači, nude otvoreno i intuitivno iskustvo komunikacije i zabave. Oba slede filozofiju dizajna koja se zasniva na „ergonomskom obliku“ i prvi put je primenjena na modelu Sony Ericsson Xperia™ X10.

Kombinacija Android platforme, autorskih Sony Ericsson aplikacija i prilagodljive UX platforme omogućava da komunikacija uz ta dva telefona zaista postane zabava. Iskustvo se može i dodatno poboljšati izborom između mnoštva aplikacija na Android Marketu™ i tako kreirati jedinstveno iskustvo na mobilnom telefonu. Korisnici mogu napraviti i korak dalje te prilagoditi četiri ugla i widgete na početnom ekranu za pristup najpotrebnijim aplikacijama.

Dva slična mobilna telefona imaju autorsku Sony Ericsson aplikaciju Timescape™ koja objedinjava svu komunikaciju na jednom mestu pa korisnici jednim pogledom mogu pregledati SMS poruke, propuštene pozive i promene statusa na Facebooku™ i Twitteru, bez potrebe za otvaranjem mnoštva različitih aplikacija. Interaktivni muzički player koristi „infinite button” („beskonačni taster“) za jednostavan prikaz celokupnog muzičkog sadržaja sa online muzičkih shopova i sa YouTubea™ na jednom mestu pa predstavlja pametan način za traženje novih pesama omiljenog izvođača.

„Xperia™ X10 je izazvala neverovatno mnogo pažnje i zanimanja i jako nam je drago što već možemo predstaviti kompaktne verzije tog moćnog telefona.” izjavio je Rikko Sakaguchi, izvršni podpredsednik i direktor razvoja, Sony Ericsson. „Sa X10 mini i X10 mini pro pomerili smo granice mogućeg za manje uređaje i korisnicima ponudili tačno ono što žele; dva mobilna telefona zadivljujućeg, ultrakompaktnog dizajna sa izuzetnim performansama i platformom koja omogućava potpuno prilagodljivo korisničko iskustvo.”

Leave a Reply