Mobile

Sony Ericsson Xperia X10 mini proglašen je za European Mobile Phone 2010. – 2011

Model Sony Ericsson Xperia™ X10 mini dobio je nagradu “European Mobile Phone 2010-2011” koju dodeljuje European Imaging and Sound Association (EISA). Izabran je zbog svojih malih dimenzija, te odličnih performansi uz mnoštvo dodatnih karakteristika. Nagrada naglašava usmerenost Sony Ericssona na to da pametni telefoni budu i zabavni i poslovni što je i objedinjeno u Sony Ericsson Xperia liniji.

Novinari iz 50 specijalizovanih časopisa iz Evrope su jednoglasno rekli da je Sony Ericsson Xperia™ X10 mini najbolji mobilni telefon, naglašavajući njegov dizajn i mogućnosti koje omogućuju jednostavno upravljanje jednom rukom. Ova nagrada je u skladu sa prestižnom Red Dot Product Design Award 2010. Nagradom koju je dobio kao najlepši telefon.

Službena izjava EISA žirija: “Sony Ericssonova Xperia X10 mini je veoma kompaktan  i elegantan mobilni telefon. Usprkos takvim dimenzijama, ima odlične performanse sa velikom lepezom mogućnosti kao što su GPS, Wi-Fi, 3G te 5 megapikselni fotoaparat sa blicem. Telefon radi na Android platformi i nudi sve opcije većih uređaja, iako je njegov ekran na dodir dimenzija samo 2,55 inča (6,48 cm). Malih dimenzija i težine, sa zamenjivim pozadinskim maskama u raznim bojama, X10 mini predstavlja savršen model kroz koji se nežniji pol može upoznati sa tehnologijom pametnih telefona.

Prepoznatljiv dizajn i ergonomski oblik Sony Ericsson Xperia™ X10 mini, sa ekranom osetljivim na dodir te jednostavnom navigacijom prilagođenom za mali ekran, nudi najjednostavniji način za komuniciranje sa jednom rukom. Telefon veličine kreditne kartice nudi potrošaču da učestvuje u stvaranju doživljaja – tako da ne može biti ličnije od toga. Inteligentni grafički interfejs, sa opcijom četiri ugla koji se može personalizovati te intuitivnom navigacijom daje neograničene mogućnosti i pristup najomiljenijim aplikacijama i web linkovima sa samo jednim dodirom. Korisnici mogu i proširiti svoje mobilno iskustvo preuzimajući igre, filmove, muziku i više od 90.000 besplatnih i najprodavanijih aplikacija sa Android Marketa.

Leave a Reply