Mobile

Sony Ericsson XPERIA X10 – prvi SE telefon na Google Android platformi

Nova korisnički interfejs i iskustvo koje donosi telefon predtavlja platformu koja omogućava korisnicima da sve organiziraju i otkriju još više uz najotvorenije, najhumanije i najintuitivnije korisničko iskustvo ikad

Sony Ericsson danas predstavlja model XPERIA™ X10, prvi telefon u porodici mobilnih uređaja, koji pruža dosledno korisničko iskustvo gde komunikacija zaista postaje zabava. Gradeći na Sony Ericssonovom nasleđu zabave, te kombinujući bogatu grafiku i inteligentne mogućnosti, XPERIA™ X10 predstavlja novu UX (korisničko iskustvo) platformu koja će se proširiti kroz portfolio proizvoda, te će se sa vremenom stalno nadograđivati, predstavljajući nove karakteristike i mogućnosti.

UX platforma nastala je na bazi otvorenog OS-a i stvara jedinstveno Sony Ericsson korisničko iskustvo, kombinirajući zabavne osobine koje su najbolje u klasi sa prepoznatljivim aplikacijama, integracijom usluga za društvene medije bez premca i grafički bogatim korisničkim interfejsom. XPERIA™ X10 je prvi mobilni telefon koji interakciju ljudi sa telefonom čini zaista humanijom.

Bert Nordberg, predsednik, Sony Ericsson izjavio je, „XPERIA™ X10 i porodica telefona koju predstavljamo u prvoj polovini 2010. godine naglašavaju našu posvećenost otvorenoj strategiji više platformi, koja korisnicima daje maksimalan izbor i pruža najbolje moguće korisničko iskustvo. Reakcija naših globalnih partnera, operatera, na model XPERIA X10 je izuzetno pozitivna i počinjemo sa isporukama širom sveta, uključujući Japan, u prvoj polovini 2010. godine.

Rikko Sakaguchi, izvršni potpredsednik i direktor razvoja, Sony Ericsson izjavio je, „XPERIA™ X10 je fantastičan primer naše make.believe filozofije jer pomeramo granice mogućeg i demonstriramo da mi možemo ostvariti sve što korisnici mogu zamisliti. Sa X10 podižemo letvicu koju smo sami postavili sa telefonima bogatim zabavnim funkcijama, kao što su Aino i Satio, čineći komunikaciju zabavnijom i razigranijom, te umnožavajući i obogaćujući prilike za povezivanje.

Sony Ericsson XPERIA X10

Predstavljajući prepoznatijive aplikacije kao što su Mediascape i Timescape™, XPERIA™ X10 omogućava korisnicima da organiziraju sve u svom telefonu na intuitivan način:

  • Sony Ericsson Timescape™ upravlja svom vašom komunikacijom sa jednom osobom na jednom mestu. Pregledavajte svoje konverzacije na pametan način, proveravajući Facebook™, MySpace™, Twitter™, fotografije, e-mailove i poruke jednim potezom
  • Sony Ericsson Mediascape predstavlja pametan način da dobijete svu muziku, fotografije i video-isečke koje želite od omiljenih prijatelja i umetnika. Pristupa sadržaju iz svih izvora – iz vašeg telefona, sa YouTubea™ i PlayNowa™ – i predstavlja sve za vas

Inteligentne mogućnosti integrirane u Mediascape i Timescape™ mogu automatski prepoznati veze između kontakata, sadržaja i medija. Uz preporuke za alternativne načine komunikacije ili vodstvo do novih medijskih iskustava, korisnici mogu otkriti više na zaista otvoren način. Na primer:

  • Pritisak na novi tastert ‘infinite button‘ („beskonačna tipka“) vodi vas kroz povezani svet, prikupljajući sve vaše interakcije sa jednom osobom u jedan pregled.
  • Funkcija inteligentnog prepoznavanja lica može prepoznati do pet lica na bilo kojoj fotografiji i automatski ih povezati sa vašim društvenim imenikom i svom drugom povezanom komunikacijom sa tom osobom.

Sony Ericssonov otvoreni pristup korisnicima pruža maksimum izbora pa sa modelom XPERIA™ X10 korisnici mogu preuzeti bilo koju aplikaciju koju žele direktno sa velikog broja izvora, uključujući PlayNow™ i Android Market™, te tako učestvovati u kreiranju iskustva koje je potpuno jedinstveno za njih.

Sony Ericsson takođe predstavlja novu bežičnu stereo slušalicu sa FM radiom – WM600. Sa naprednom Bluetooth™ tehnologijom i ugrađenim FM radiom, WM600 omogućava streaming muzike u visokom kvalitetu kroz slušalice koje poboljšavaju zvuk. Zahvaljujući kristalno jasnom OLED ekranu , kontrolama sa jednostavnim pristupom i RDS informacijama o radio stanici, ne morate ni nositi telefon sa sobom da bi slušali omiljenu radio stanicu.

XPERIA™ X10 podržava GSM GPRS/EDGE 850/900/1800/1900, UMTS HSPA 900/1700/2100 i UMTS HSPA 800/850/1900/2100, a biće dostupan na tržištima širom sveta početkom sledeće godine.

Leave a Reply