Mobile

Sony Mobile osvojio četiri Red dot nagrade za dizajn

XperiaTM active i Xperia™ ion su osvojili priznanja za visok kvalitet i elegantni minimalizam

Sony Mobile Communicatgons (“Sony Mobile”) je juče objavio osvajanje četiri Red dot nagrade za 2012. godinu u kategoriji “Dizajn proizvoda”, kao i jedno počasno priznanje. Žiri sastavljen od međunarodnih stručnjaka ocenjivao je inovativnost, izdržljivost, ergonomiju i ekološku ispravnost proizvoda. Ceremonija dodele nagrada održana je 2.jula u nemačkom gradu Esenu.

“Dizajn je suština proizvodne filozofije kompanije Sony Mobile i ove nagrade su potvrda kvalitetnog dizajna naših Xperia pametnih telefona i Smart dodatne opreme, pokazujući našu rešenost da svojim korisnicima omogućimo da u potpunosti iskuse prednosti pametnog telefona, a da pri tom ne zanemarimo funkcionalnost ili dizajn,” izjavila je Džeana Kimbre, direktorka odseka za kreativni dizajn u kompaniji Sony Mobile Communications.

 

Dobitnici nagrada

Xperia active, Xperia ion, Smart Wireless Headset pro i SmartDock za Xperia ion osvojili su nagrade Red dot u kategoriji “Dizajn proizvoda”, dok je Xperia ray dobio počasno priznanje. Ove nagrade potvrđuju koliko kompanija Sony Mobile polaže na elegantni dizajn svih svojih proizvoda u portfoliu.

 

 

  • Xperia active nudi predivan ekran otporan na ogrebotine koji se može koristiti čak i mokrim rukama i po veoma jakom suncu. Displej je zaštićen snažnim aluminijumskim okvirom. Prema rečima žirija „Svi detalji ukazuju na veliku čvrstinu i jednostavnost korišćenja, istovremeno pružajući visoki kvalitet izrade“.
  • Xperia ion se može pohvaliti velikim displejom i jednostavnim ali efektnim dizajnom koji ostavlja utisak da telefon prosto lebdi u ruci. Žiri je pohvalio njegov “kontrast između tamnog displeja i aluminijuma sa zadnje strane koji, zajedno sa preciznom izradom, čini da telefon izgleda veoma kvalitetno”.
  • SmartDock za Xperia ion napravljen je pod posebnim uglom koji omogućava fantastično vizuelno iskustvo.Suptilan i kvalitetan dizajn čini da njegove mnoge funkcije, uključujući povezivanje sa mišem, tastaturom, HD TV-om i drugim uređajima, dođu do izražaja. Osvojio je žiri time što čini „savršenu celinu sa pametnim telefonom“.
  • Nenametljiv dizajn Smart Wireless Headset pro stereo slušalica je minimalistički i atraktivan velikom broju korisnika različitih zanimanja.
  • Tanak i dinamičan oblik Xperia ray savršeno prijanja na vaš dlan. Aluminijumski okvir ovog Android pametnog telefona pruža veoma pozitivno taktilno iskustvo, kao i izdržljivost i vrhunski kvalitet.

 

Red dot nagrada za dizajn spada među najveća i najistaknutija priznanja za dizajn, sa preko 14,000 prijava iz 70 zemalja godišnje.

Leave a Reply