Mobile

Sony SmartWatch 3 na CES 2015

Na CES 2015 sajmu Sony je predstavio nove proizvode, partnere i iskustva za svoj sve prisutniji segment nosivih uređaja– elegantno izdanje SmartWatch 3 od nerđajućeg čelika, novu Lifelog saradnju, kao i koncept nosivih uređaja, uključujući multi-senzor, vodootporne prototipe slušalica iz kompanije Sony Corporation, dizajnirane za optimizaciju performansi i praćenje rezultata u realnom vremenu trčanja.

“Naš pristup pametnoj, nosivoj tehnologiji je zasnovan na utemeljenim i raznovrsnim iskustvima korisnika, i pružanju izbora lepih, funkcionalnih proizvoda,” izjavio je Kaz Tajima, viši potpredsednik, rukovodilac UX kreativnog dizajna i planiranja Sony Mobile Communication-sa. “Ekspanzija Lifelog-a –u smislu njegovog otvorenog API-ja i naše vizije novih nosivih koncepata – omogućiće našim kreativnim partnerima da integrišu njihove aplikacije i usluge na našoj platformi – pružajući našim korisnicima pristup bogatijim, najšarolikijim prenosivim ekosistemima”.

 

Dizajniranje za modularnu tehnologiju, uz SmartBand SWR10

Na CES sajmu prošle godine, Sony je prvi prikazao SmartBand SWR10 –  24/7 nosiv uređaj; potpuno vodootporan1 (rejting IP58) uprkos izloženom  microUSB portu. Lagan, nenametljiv nosiv uređaj koji je prvi primenio Sony-jev modularan pristup – nezavisni ‘’core (jezgro) concept’’ – koji dozvoljava da se tehnologija može nositi u različitim bojama i stilovima, kako bi odgovorio svakom individualnom ukusu i ličnosti.

Tokom protekle godine, Sony Mobile je radio sa kreativnim timom i brendovima koji pokrivaju životni stil, modu i širok spektar dizajna, kako bi otkrio jedinstven izgled i stvorio Sony SmartWear kolekciju. U stvaranju su učestvovali Jack Vartanian, ALTEWAISOME i Ted Baker, a od nedavno, i popularni ženski modni brend ROXY.

 

Elegantan kreativni pristup – “Sony SmartWatch 3” sada od nerđajućeg čelika

 

Nakon početka partnerstva sa kompanijom Google prošle jeseni, SmartWatch 3 je poslednja generacija Sony “SmartWatch” uređaja.

Sony predstavlja novi SmartWatch 3 od nerđajućeg čelika koji će globalno biti dostupan od sledećeg meseca.

 

SmartWatch 3 od prelepog nerđajućeg čelika odlično se uklapa u vanvremensku estetiku za premijum izgled i osećaj. Poseduje 1,6-inčni 320×320 TFT LCD transflektivni ekran za vidljivost pri jakom svetlu, i vodootporan2 je sa rejtinogm IP68 – puni se preko standardnog microUSB porta.

 

­

Kako bi dodatno proširio spektar stilova nošenja, Sony je predstavio i novi SmartWatch 3 držač, omogućavajući korisnicima i partnerima da prilagode SmartWatch 3 bilo kojim standardnim narukvicama od 24mm; ova pogodnost će biti dostupna početkom 2015. godine.

 

Čak i bez Android pametnog telefona, SmartWatch 3 je zabavan i koristan uz impresivne samostalne funkcionalnosti – uverljiva reprodukcija muzike, inteligentna tehnologija senzora i jedinstveno urgrađen GPS senzor.

 

Golfshot i iFit su prva dva developera/programera koji već stvaraju Andorid Wear iskustvo sa samostalnim mogućnostima koje SmartWatch 3 poseduje,– od januara, svaki SmartWatch 3 korisnik će imati ekskluzivni pristupm premijum Golfshot i iFit aplikacijma pravo iz kutije3. Golfshot i iFit timovi već rade na stvaranju novog Android Wear iskustva sa Smartwatch 3 samostalnim opcijama, sa performansama koje će podjednako pratiti tok trčanja i trasu,  koje će funkcionisati samostalno. Od januara, svaki korisnik SmartWatch 3 će imati ekskluzivan pristum premium Golfshot i iFit aplikacijama3.

 

Sony takođe najavljuje saradnju sa Virgin Atlatico-m kako bi zajedno istražili SmartWear incijative, razvojem jedinstvenih rešenja i korišćenjem Sony-jevih SmartWear proizvoda da podrže operativne aktivnosti i poboljšaju korisničko servis iskustvo za Virgin Atlantic kupce. Više informacija će biti dostupno u narednim mesecima.

 

Lifelog – inspiracija kroz uvid u podatke, za svakog Android korisnika

 

Dostupna za preuzimanje sa Google Play prodavnice, Lifelog je popularna Andorid aplikacija koja je napravljena da vam pomogne da postavite lične ciljeve, pratite napredak, upoznate sebe, donesete bolje odluke o svom zdravlju, zabavite se i još mnogo toga.

 

Korisnici sada mogu pristupiti Lifelog-u i putem sajta lifelog.sonymobile.com. U pitanju je nov web interfejs koji korisiti otvorenu API funkcionalnost i poslednje HTML5 tehnologije, za bolje vizuelno iskustvo. Sajt je optimizovan za bilo koju veličinu ekrana, od vašeg pametnog telefona preko tableta do TV-a – sve što je potrebno da uradite je da se ulogujete koristeći vaš Sony Entertainment Network4 nalog.

 

Nova funkcija odražava Sony-jevu strateguju da redovno donosi nove funkcionalnosti i funkcije Lifelog aplikacije, kako bi pratila iskustva u realnom vremenu, koliko god je to moguće.

 

Kreiranje novih iskustava, sa otvorenim principima

 

Sony se udržio sa raznim lifestyle i zdravstvenim aplikacijama, kako biste dobili najviše od servisa koji već volite i kako biste otkrili nove koje će upotpuniti vaše SmartWear i Lifelog iskustvo. Uskoro, uz Lifelog aplikaciju moćićete da:

 

  • Pristupite IFTTT recipes i intuitivnije povežete Lifelog i vaše omiljene aplikacije

 

  • Razvijete zdrave navike uz Habit Monster, kako biste naučili više o sebi zajedno sa Lifelog aplikacijom

 

  • Koristite Withings Smart Body Analyzer i njegove ostale zdravstvene uređaje kako biste pratili svoju težinu,BMI indeks i procenat telesne masnoce u Lifelog aplikaciji

 

“Lifelog je inspiracija kroz uvid u podatke i naši prvi partneri  nam pomažu da ih oživimo na nove načine’’ rekao je Yasuharu Nomura, Experience Planning direktor u Sony Mobile Communications-u. “Mi smo posebno dizajnirali Lifelog platformu sa otvorenim principima, sa mogućnošću koja će pomoći programerima da izgrade nova iskustva i pristupe Sony ekosistemu kao nikada do sada  – Uzbudljiva godina je pred nama”.

Sony – Istražujemo nove koncepte nosive tehnologije i kontekstualnu senzor tehnologiju

Paralelno sa lansiranjem novog softvera, Sony Corporation takođe omogućava pristup novim aplikacijama za postojeći prototip, SmartEyeglass Developer Edition, zajedno sa novim konceptualnim stilom, SmartEyeglass Attach! – objektiv sa ekranom koji se pričvršćuje na regularne naočare, omogućavajući programerima da kreiraju aplikacije za sport i performanse.

 

Sony Corporation je takođe predstavio Smart B-Trainer prototip – vodootporne sve-u-jednom stilizovane slušalice sa višeseznorskom mogućnošću specijalno dizajnirane za trkače. Sadašnji prototip ima ugrađenu memoriju – i obezbeđuje glasovni trening i muzičku reprodukciju, inteligentno sugerišući najpogodniju pesmu koja prati ritam trkača tokom treninga.

Leave a Reply