Mobile

Sony Xperia Sola – novi moćni smartphone

Sony Mobile Communications predstavio je Xperia™ sola* kao najnovije izdanje portfolia Android Xperia pametnog telefona.

Sa Sony tehnologijom, vrhunskom zabavom i inovativnom floating touchTM navigacijom, Xperia sola dolazi opremljena s Xperia SmartTagovima, dozvoljavajući korisnicima da  promene svoja podešavanja i aplikacije tako da odgovaraju njihovim potrebama. Xperia sola će globalno biti dostupna u crnoj, beloj  i crvenoj boji u drugom kvartalu.

Floating touch – dodir magije

Prvo pojavljivanje jedinstvene floating touch tehnologije upravo na Xperia sola pametnom telefonu, korisnicima pruža mogućnost pretraživanja interneta tako da se prsti pomeraju iznad ekrana bez da se ekran zaista dodiruje.  Kada se nađe željeni link, stranica se otvara jednim dodirom.  Floating touch će se prilagoditi funkcionalnostima novog korisnika i aplikacija kroz nadogradnju softvera i rad sa programerima.

Kalum Mekdugal, direktor Xperia marketinga za Sony Mobile Communications je rekao: “Xperia sola ima Sony-jevu snagu i čaroban floating touch, pružajući korisnicima novi zabavan način pretraživanja interneta i najnovije tehnologije s kojima se mogu pohvaliti drugima. Uz Xperia SmartTags i pristup najnovijem sadržaju kroz Sony Entertainment Network**, Xperia sola je savršena za korisnike koji traže jednostavnost i najbolju zabavu u pametnom i inovativnom smart telefonu.

Pojednostavi svakodnevnicu sa SmartTags

Xperia sola omogućuje NFC i u pakovanju dolazi sa dva NFC SmartTaga kako bi pojednostavili svakodnevnicu korisnika pametnog telefona. Dodirom NFC Android pametnog telefona na SmartTagu, pokreće se preinstalirani profil na pametnom telefonu. Na dva SmartTaga koji dolaze uz Xperia sola može se podesiti do 10 naredbi.

Jedan je spreman za korišćenje u dnevnom boravku  kada se uključi Wi-Fi™ i pokrenu Google™ vesti i aplikacije koje pokazuju vremensku prognozu, a drugi za spavaću sobu koji ima alarm i automatsko smanjenje zvuka. Xperia sola podržava NFC uparivanje i dozvoljava korisnicima da se povežu sa drugim NFC pametnim telefonima, aplikacijama i servisima, jednostavnim dodirivanjem pametnih telefona.

Moćna zabava bilo kada, bilo gde

Xperia sola ima kristalnu jasnoću zbog Reality Display-a, upotpunjenu s Mobile BRAVIA® Engine, xLOUD™ i 3D surround zvukom, audio tehnologijom koja daje čvrst, jasan i glasan zvuk te 1GHz dvojezgreni procesor za super brze performanse.

Xperia sola takođe dolazi s mogućnošću brzog fotografisanja i snimanja, pa se kamera aktivira u sekundii to samo jednim dodirom.

 

Korisnici isto tako mogu iskusiti vrhunsku zabavu na Sony-jevoj Entertainment Network**, gde mogu da gledaju najnovije holivudske filmove na Video Unlimited ili slušaju muziku na Music Unlimited.

 

Glavne karakteristike Xperia sola

  • Floating touch navigacija za lagano pretraživanje interneta
  • Xperia SmartTags koji podržavaju NFC za brzo otvaranje aplikacija i deljenje sadržaja
  • 3.7” Reality Display s Mobile BRAVIA Engine daje kristalnu jasnoću
  • Upotpunjen sa 1GHz dvojezgrenim procesorom za super brzo pretraživanje interneta
  • xLoud i 3D surround zvuk audio tehnologija za čvrst, jasan i glasan zvuk
  • Direktan pristup Sony Entertainment Networku* s preinstaliranim Video i Music Unlimited*** aplikacijama
  • Lansirana na Android 2.3 platformi, nadogradnja na Android 4.0 tokom leta 2012

Leave a Reply