Mobile

Sony Xperia SP dobija Android KitKat 4.4 nadogradnju

Kako prenosi  AndroidRevija.com, kompanija Sony je juče na svom službenom sajtu za podršku najavila ono što je kopkalo mnoge vlasnike njihovog Xperia SP telefona, a to je da li će dobiti nadogradnju na najnoviju verziju Android sistema?

Odgovor je na svu sreću potvrdan i ljubitelji ovog modela mogu da odahnu jer ih u narednom periodu očekuju sve opcije koje krase Kit Kat nadogradnju kao što su bolja optimizacija samog sistema kroz fluidnije i lepše animacije, duže trajanje baterije, poboljšana Google Now usluga i još mnogo toga.

xperia sp 1 Sony Xperia SP i KitKat 4.4 update

Da podsetim, Sony Xperia SP je ovogodišnji model premium klase,  4G LTE opciju i izvanredno vizuelno iskustvo, sa kristalno čistim HD ekranom spakovanim u predivan dizajn. Krasi ga 4,6-inčni TFT ekran sa Corning Gorilla Glass zaštitom, zatim ima odličnu kameru od 8MP sa autofokusom i LED blicem, a na raspoalganju je i proširiva memorija sa microSD karticom do čak 32GB. Njegova cena je oko 45.000 dinara kod operatera bez ugovorne obaveze dok se najpovoljnije može nabaviti preko online prodaje KUPItel gde se Xperia SP može nabaviti za 30.000 dinara ili 264€.

Nažalost, za sada ostaje pitanje šta će biti sa modelima Xperia ZRXperia T,Xperia TX i Xperia V za koje još ništa nije najavljeno, ali možemo pretpostaviti na osnovu dosadašnjeg iskustva sa Sony-em i njihovom podrškom, da nadogradnja za njih neće izostati što bi bilo u neku ruku i neobično jer su svi pobrojani modeli ili u rangu sa pomenutim SP modelom ili jači od njega i sa lakoćom mogu da se nose sa zahtevima propisanim od strane Google-a za 4.4 verziju (koja je inače i manje zahtevna od ranijih). Tako da više informacija o njima možemo očekivati u skorije vreme.

Leave a Reply