Mobile

Sony Xperia Z – novi premium pametni telefon

5-inčni Reality Display sa Mobile BRAVIA Engine 2 tehnologijom i punom HD rezolucijom za izrazito svetlu i jasnu sliku

Sony Mobile Communications (Sony Mobile) predstavio je danas svoj novi top model Android pametnog telefona, Xperia Z. Sa 5-inčnim 1080p Reality Display u punoj HD rezoluciji, Snapdragon™ S4 Pro četvorojezgarnim procesorom, 13MP kamerom sa opcijom brzog fotografisanja i 4G LTE mrežom, Xperia Z sadrži sve specifikacije koje se očekuju od jednog vrhunskog pametnog telefona.

Osim toga, on nudi sve najbolje iz jedinstvene Sony-jeve tehnologije, sadržaja, dizajna i povezanosti, kako bi omogućio bogato korisničko iskustvo. Xperia Z će globalno biti dostupan u prvom kvartalu 2013.

„Sa Xperia Z donosimo preko pola veka inovacija iz sveta televizije, slike, muzike, filma i igara, kako bismo stvorili iskustvo supertelefona koje se zaista izdvaja od ostalih,“ rekao je Kuni Suzuki, predsednik i generalni direktor Sony Mobile Communications. „Sa sjajnim specifikacijama, Sony-jevim medijskim aplikacijama, One-touch povezivanjem i izuzetno izdržljivom baterijom, Xperia Z je odličan kandidat za lidersku poziciju na tržištu pametnih telefona. Fokusiranjem na pametne telefone u svojoj strategiji, Sony omogućava ljudima da stvaraju, dele i uživaju u sadržaju i ikustvima kao nikada do sada.“

 Inteligetna Sony tehnologija

Kristalno jasan Reality Display koji pokreće Mobile BRAVIA® Engine 2 prenosi Sony-jevu dugogodišnju TV ekspertizu na pametne telefone, pružajući impresivno vizuelno iskustvo i izuzetnu svetlinu i jasnoću. Ovaj pametni telefon ima sposobnosti Sony-jevih digitalnih kamera i sadrži Exmor RS for mobile, prvi senzor slike na svetu sa HDR (High Dynamic Range) videom za pametne telefone. HDR tehnologija pravi jasne fotografije i u uslovima jakog pozadinskog osvetljenja, pa korisnici mogu snimati kristalno jasne snimke i fotografije u svim okolnostima.

Xperia Z takođe ima i Battery STAMINA Mode koji može produžiti standby režim do četiri ili više* puta, automatskim gašenjem aplikacija koje troše najviše baterije svaki put kada je ekran isključen i ponovnim pokretanjem kada se ekran uključi.

Otkrijte, uživajte i delite zabavu sa Sony medijskim aplikacijama i One-touch funkcijama

Sony medijske aplikacije nude stalno zabavno iskustvo na brojnim Sony uređajima. Aplikacije “WALKMAN®”, “Album” i “Movies” koje su preinstalirane na Xperia Z, omogućavaju otkrivanje online i offline sadržaja kroz jednu pristupnu tačku uz nove načine deljenja tog sadržaja. Aplikacija “WALKMAN®” nudi pristup svoj muzici koju ste preuzeli, bazi od 18 miliona pesama sa Music Unlimited i Facebook integraciju. Aplikacija “Movies” omogućava korisnicima preko 100,000 filmova i TV serija sa Video Unlimited, dok se preko aplikacije “Album” lako može pristupiti fotografijama Facebook prijatelja, ali i pregledati fotografije prema lokaciji.**

One-touch funkcija omogućava korisnicima da jednostavno dele muziku, fotografije i video snimke sa svog pametnog telefona na neki od brojnih Sony uređaja koji podržavaju NFC tehnologiju, uključujući zvučnike, slušalice i televizore. Sa novim BRAVIA TV-om, koji je takođe predstavljen danas, samo prislonite Xperia Z na daljinski upravljač televizora i odmah ćete moći da gledate svoje fotografije i snimke na velikom ekranu.

Danas su predstavljena i dva dodatka Sony-jevoj ponudi NFC slušalica, Stereo Bluetooth™ SBH20 i Wireless slušalice DR-BTN200M. Muzika se pokreće momentalno, samim prislanjanjem Xperia Z na bilo koje od ovih slušalica.

Istaknuti dizajn i izdržljivost

Precizno izdrađen od najkvalitetnijih materijala, Xperia Z uvodi jedinstven OmniBalance dizajn sa blago zaobljenim ivicama i glatke reflektujuće površine sa svih strana. Iako je tanak samo 7.9 mm, Xperia Z je veoma izdržljiv i sa obe strane opremljen snažnim staklom i zaštitnim slojem protiv udaraca, kao i najvišim nivoom otpornosti na prašinu i vodu *** (IP55 i IP57) kod vrhunskih pametnih telefona.

Dizajnerska varijanta Xperia Z – Xperia ZL – će na odabranim tržištima takođe biti dostupna u prvom kvartalu 2013. Xperia ZL u uređaju manjih dimenzija sadrži ista impresivna zabavna iskustva kao i Xperia Z.

Xperia Z i Xperia ZL će biti lansirani na Androidu 4.1 (Jelly Bean), a ubrzo nakon toga dobiće nadgradnju na 4.2 radi najnovijeg Android korisničkog iskustva.

Glavne karakteristike Xperia Z

 

  • 5-inčni 1080×1920 Reality Display sa punom HD rezolucijom i Mobile BRAVIA® Engine 2 tehnologijom
  • 13MP kamera sa opcijom brzog fotografisanja i Exmor RS for mobile senzorom, HDR video, Superior Auto i redukcija buke za lako pravljenje oštrih fotografija i snimaka u svim uslovima
  • Otporan na vodu i prašinu (IP55 & IP57) sa izdržljivim ekranom od stakla
  • 1.5 asinhroni četvorojezgreni Snapdragon S4 procesor sa 2GB RAM memorije
  • Battery STAMINA mode produžava trajanje standby režima najmanje četiri puta

Leave a Reply