Mobile

MWC 2014: Sony Xperia Z2 sada i zvanično!

Kako prenosi AndroidRevija.com, Sony Mobile je juče rano ujutro pre svih ostalih premijera na MWC 2014 u Barseloni službeno lansirao čak 3 nova uređaja među kojima je i naslednik modela Xperia Z1, naravno kako sam i najavljivao lansiran je pod nazivom Sony Xperia Z2. (prethodno poznat i kao D6503 Sirius).

Xperia Z2 donosi nam još veći ekran dijagonale 5,2-inča, koji je naravno u  full HD rezoluciji, a dodatno je unapređena ionako najbolja mobilna kamera od 21-megapiksela.

xperia z2 the right accessories Sony Xperia Z2 sada i zvanično!

Što se tiče dizajan i ergonomije Xperia Z2, novi telefon i dalje ide linijomOmnibalance unibody dizajna sa kaljenim staklom i aluminujunksim okvirom, te i dalje sa vodoorpotnosnim standardima (IP58 standard otpornosti na prašinu i vodu).

xperia z2 hero Sony Xperia Z2 sada i zvanično!

Nekima je i Z1 bio prevelik, a Z2 je još malo veći pa će prijati više onima sa većom šakom. Ali zahvaljujući oboreno-oštrim ivicama odlično naleže u ruci, asa mo kućište je još tanje u odnosu na prethodnika sa samo 8,2 mm).

Triluminos ekran ima rezoluciju 1080 x 1920 što mu dajegustinu od 423 ppi, a novi ekran Xperie Z2 pruža nešto bolju vidljivost iz širih uglova gledanja zahvaljujući tehnologiji koju zovu Live Colour LED. Z2 pokreće quad-core Snapdragon 801 procesor koji radi na taktu od 2,23 GHz uz 3 GB RAM-a, Adreno 330 GPU i 16 GB internet memorije koja je ipak proširiva.

xperia z2 cinematic Sony Xperia Z2 sada i zvanično!

Na poleđini je unapređena 20,7-megapikselna  kamera sa Sony G objektivom i LED flešom ali i podrškom za snimanje UHD video zapisa. Softver kamere je takođe unapređen, a pore dosnovne tu je i prednja kamera od 2,2 MP.

xperia z2 Sony Xperia Z2 sada i zvanično!

 

Leave a Reply