Mobile

Sophos-ova nova aplikacija za zaštitu za Apple iPhone uređaje

Britanska kompanija za IT sigurnost i zaštitu podataka, Sophos, je lansirala njenu prvu iPhone aplikaciju – Sophos Security Threat Monitor. Aplikacija omogućava korisnicima bolji uvid u nove i postojeće pretnje. Ažurira se direktno od strane SophosLabs-a (globalne mreže centara za istraživanje i analizu koja konstantno nadgleda Internet u potrazi za novim malverima, virusima, spyware-ima, spamom i phishing pretnjama).

Aplikacija uključuje sledeće funkcionalnosti:

  • Najčešće pretnje: Prikazuje najčešće prevare, sa kratkim opisom, alias-om, ko je ugrožen sa ovom pretnjom i informacije kako izbeći da postanete žrtva ovog napada.
  • Najnovije pretnje: Obezbeđuje listu od 10 najnovijih pretnji analiziranih od strane eksperata u SophosLabs-u. Ova sekcija uključuje i informacije o datumu detekcije, operativnim sistemima koji su ugroženi načinima izbegavanja pretnje. Takođe sadrži i linkove za više informacija o svakoj pojedinačnoj pretnji, koji vode do sajta www.sophos.com
  • Status: Ova funkcionalnost prikazuje 3 grafička prikaza email, spam i web baziranih pretnji.
  • Mape: Prikazuje informacije o pretnjama preko Google Maps-a koji može da se zumira. Ova interaktivna mapa dozvoljava korisniku da pogleda na svetskoj mapi gde su se poslednje pretnje pojavile, pa čak i najnovije linije spam kampanja.

“Ljudi su sve manje i manje vezani za svoju kancelariju. Ova aplikacija omogućava korisnicima da se upoznaju sa pretnjama bez obzira gde se nalazili,” izjavio je Graham Cluley, viši tehnološki konsultant za Sophos. “Sophos Security Threat Monitor se ažurira na svakih sat vremena iz analitičkih centara širom sveta. Umesto da postavljamo samo tekstualne statistike, omogućili smo korisnicima bolji pristup kako bi lakše razumeli poslednje malverske napade, sa najsvežijim uzbunama i informacijama, i to direktno na njihov iPhone, iPod Touch ili iPad.”

Leave a Reply