Mobile

Šta se može očekivati od iPhone 6 modela

Apple 5S se nije još ni „ohladio“, a već su počele glasine o narednoj generaciji telefona iz kompanije Apple, mnogi očekuju pre svega promenu dosadnog dizajna i veličine ekrane, koji je sada uveliko “smešan” u odnosu na konkurenciju i izgleda više kao dečija igračka.

Ukoliko se nastavi tradicija prezentacije novih telefona, iPhone 6 će najverovatnije na tržište stići u septembru ove godine. Mnogi se nadaju da će telefoni nastaviti „rast“ ekrana, odnosno da će se povećati dijagonala sa sadašnjih četiri inča, na skoro pet. Na taj način bi se „Apple“ uključio u borbu sa kompanijama poput „Samsunga“, LG-a i HTC-a, za kojima uveliko kaska.

iphone6

Druga velika promena se odnosi na debljinu koja kod sadašnjeg modela iznosi 7,6 milimetara. Zbog verovatne promene u veličini ekrana „Epl“ će moći da dodatno smanji „debljinu“, na čak ispod šest milimetara što će „ajfon 6“ učiniti najtanjim telefonom na tržištu.

Takođe, to povećanje bi donelo više prostora za dodatne hardverske komponente. Stoga se očekuje povećanje kapaciteta radne memorije, brži procesor, ali i veća baterija koja bi trebalo da bude dovoljna za celodnevno napajanje. Sam kapacitet baterije će verovatno preći 2.500 mAh.

Leave a Reply