Mobile

Startovala prodaja Ajfon telefona u Srbiji

U prvim minutima posle ponoći jutros su u Srbiji prvi put legalno prodati prvi mobilni telefoni Ajfon (iPhone), američke kompanije Epl (Apple), u poslovnicama MTS-a i Telenora.

Srbija se tako prikjučila grupi od 36 zemalja sveta gde se taj Eplov mobilni telefon može legalno nabaviti, a prema procenama IT stručnjaka, u Srbiji postoji između 70.000 i 100.000 nelegalno uvezenih Ajfon mobilnih telefona.

U poslovnici MTS-a na Terazijama, okupilo se nekoliko stotina ljudi, a samo u redu za novi Ajfon čekalo je više od 30 ljudi, koji su ranije rezervisali taj smartfon u pretprodaji.

Prvom kupcu Ajfona, taj mobilni telefon lično je uručio generalni direktor Telekoma Srbija Predrag Ćulibrk, minut posle ponoći, koji je rekao da će 31. oktobar za Srbiju ostati upamćen kao značajan datum u razvoju mobilnih komunikacija.

iphone

Ćulibrk je rekao da su cene Ajfona pristupačne i on se može kupiti za jedan dinar uz odgovarajuhi tarifni paket, kojim kupac otplaćuje Eplov smartfon na 24 rate, napominjući da je Ajfon 6 mobilni telefon sa visokim performansama, koji zahteva kvalitetnu mobilnu mrežu, što MTS i ima.

U poslovnici Telenora, u Knez Mihajlovoj ulici, takođe je minut posle ponoći zvanično je prodat prvi Ajfon 6 uređaj Nemanji Todoroviću (26), koji mu je uručio izvršni direktor marketinga u Telenoru Mikel Nosgard.
Gužva u Telenorovoj prodavnici u Knez Mihailovoj ulici podsećala je na atmosferu u gradovima širom sveta u kojima se Ajfon pojavi.

Ajfon 6 i Ajfon 6 Plus su najnapredniji modeli u dosadašnjoj istoriji tog Elovog mobilnog telefona.

Kompanija Vip mobajl, koja je takođe treabla da počne prodaju Ajfona, saopštila je juče da je odložena isporuka tih Eplovih mobilnih telefona i početak planirane prodaje u njihovim radnjama, jer moraju da vrate ocarinjeni kontigent uređaja sa deklaracijom EU i zamene ih onima sa serijskim brojevima a po zahtevu RATEL-a.

Kao članica Telekom Austria Grupe, Vip mobajl je uvezao veliku količinu Ajfon 5S, Ajfon 6 i Ajfon 6 plus telefona, koji se trenutno nalaze u njihovom magacinu u Beogradu.

Leave a Reply