Mobile

Steve Jobs: Ne pratimo korisnike iPhonea!

Nakon uznemirenosti koju je među korisnicima iPhonea izazvala informacija o praćenju, čelnik Applea Steve Jobs pokušava da smiristrasti. Svetski mediji preneli su odgovor koji je poslao korisniku koji se žalio na tajno praćenje.

Steve Jobs

Ne pratimo nikoga, informacija koja kruži lažna je – napisao je Jobs. Korisnik je Jobsa zamolio da mu objasni detalje praćenja pre nego se prebaci na uređaj Android. Šef Applea navodno je rekao da upravo Android uređaji prate ljude na svakom koraku.

Vest da u iPhoneima i iPadima postoji tajni fajl u kojoj se beleži gde se sve korisnik kretao doprinela je pokretanju istraga u J. Koreji, Francuskoj, Nemačkoj i Italiji. Te zemlje od Applea traže odgovor na pitanja zašto su ljudi praćeni, kako su podaci skupljani i što kompanija čini kako bi zaštitila privatnost korisnika.

Apple se još nije službeno izjasnio o glasinama koje su se nedavno pojavile u javnosti. U međuvremenu, u javnost su procurile i informacije da Apple želi da napraviti program putem kog bi se moglo videti kuda se koji korisnik kreće. Tako bi napravili mapu korisnika iPhonea, koju bi bilo ko mogao pretraživati, prenosi Daily Mail.<

2 thoughts on “Steve Jobs: Ne pratimo korisnike iPhonea!

Leave a Reply