Mobile

Stigao BlackBerry Passport u prodavnice

Nakon što je BlackBerry službeno predstavljanje novog “kvadratnog” smartphona poznatijeg kao BlackBerry Passport odradio još u julu, isti je od sada dostupan i za kupovinu. Najnoviji model smartphona – Passport, BlackeBerry je pustio u prodaju putem shopblackberry i Amazon online trgovina.

BlackBerry za ovaj model veruje da je on upravo taj koji će posrnulu kompaniju vratiti na pravi put i na stare putove slave.

Kada se uzme u obzir da je većina nekadašnjih BlackBerryjevih korisnika prešla u tabor iOS-a i Androida, malo je za reći da su kompanijska očekivanja i više nego optimistična.

blackberry

Kako bi im to pošlo za rukom odlučili su izraditi smartphone koji će u jednom uređaju kombinovati fizičku tastaturu i veći ekran nego što je tada imao Appleov iPhone.

Zahvaljujući tome Passport je dobio kvadratni oblik i ekran veličine 4,5-inča rezolucije 1440 x 1440 piksela uz gustoću od 453 ppi-a. Nadalje kako je poznato Passport je dobio i četvorojezgarni procesor takta 2,2 Ghz, 13 MP kameru, bateriju od 3450 mAh, te 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije za čuvanje korisnikovih podataka. Uprkos ranijim najavama da će Passport pokretati BlackBerry 10.1 OS, isti na tržište stiže s novijom 10.3 verzijom operativnog sistema.

Leave a Reply