Mobile

Stižu Samsung Galaxy Tab 7.7 i Galaxy Note

Samsung je danas predstavio  svoj prvi SuperAMOLED Plus tablet kao i tablet/telefon hibrid nazvan Galaxy Note. Galaxy Tab 7.7 ima SuperAMOLED ekran od 7.7 inča koji radi u rezoluciji od 1280×800 što je najveća gustina piksela viđena na jednom tabletu do sad. Uređaj pogoni overklokovani Exynos dual-core čipset na 1.4 Ghz a tu je i 1 GB RAM odnosno Mali-400 MP GPU. Ovo je ujedno i najtanji tablet do sad – debljine je samo 7.8 mm.

Od tehničkih karakteristika izdvajamo još kameru od 3 MP s autofokusom i LED flešom, 720p video snimanje, kameru od 2MP na prednjoj strani, 16 GB prostora za čuvanje podataka (uz microSD slot), 3G i HSPA+ konektivnost. Kao operativni sistem koristi se Android 3.2.

Galaxy Note je hibrid između tableta i mobilnog telefona i poseduje ekran od 5.3 inča. Rezolucija ovog ekrana je takođe 1280×800 a uz uređaj dolazi i olovka namenjena za rad s posebnim aplikacijama instaliranim na Note. Operativni sistem je Android 2.3.4 a hardver je identičan kao na Galaxy Tabu, ne računajući mnogo bolju kameru od 8 MP koja snima video materijal u punoj 1080p rezoluciji.

Za informacije o ceni i datumu izlaska, još malo ćemo sačekati.

Leave a Reply