Mobile

Symbian Anna od danas i u Srbiji

Najnovije osveženje softvera za telefone sa novim Symbian sistemom, dostupno je za preuzimanje od danas.

Symbian Anna značajno unapređuje korisničko iskustvo na Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 i Nokia E7 telefonima. Nov korisnički interfejs, virtuelna QWERTY tastatura u portret modu, poruke na deljenom ekranu, unapređene Nokia mape , unapređeni internet pretraživač i poboljšana bezbednost su neki od unapređenja u kojima će korisnici uživati.

Symbian Anna može biti preuzeta koristeći najnoviju verziju Ovi Suite programa za povezivanje telefona sa računarom (verzija 3.1.1) ili preko mreže, direktno na smart telefon*.

Nokia Symbian smart telefone koriste milioni ljudi širom sveta svakog dana” kazao je Ilari Nurmi, potpredsednik kompanije Nokia. “Symbian Anna predstavlja značajno unapređenje korisničkog iskustva i pokazuje našu trajnu posvećenost Symbianu,  s obzirom da tokom narednih 12 meseci planiramo predstavljanje još oko 10 modela telefona koje će pokretati ovaj operativni sistem, kao i dodatna unapređenja kroisničkog interfejsa i podršku ovom operativnom sistemu barem do 2016. godine.

Ključne odlike koje donosi Symbian Anna:

  • Korisnički interfejs: Symbian Anna donosi nov izgled i osećaj menija smart telefona Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 i Nokia E7, što uključuje i nov set ikonica i brojna druga korisna unapređenja. Pisanje poruka je mnogo jednostavnije sa podeljenim ekranom, kako bi se u isto vreme videli zaglavlje poruke, web stranice, kontakti ili e-mail dok se kuca na virtuelnoj QWERTY tastaturi, što je sada omogućeno i u portret modu.
  • Mape i navigacija: Symbian Anna unapređuje Nokia mape kroz unapređenu pretragu, nove podatke o gradskim linijama prevoza i opciju prijavljivanja na omiljene geodruštvene mreže kao što su Facebook, Foursquare i Twitter
  • Pretraživanje: Brzi, jednostavni pretraživač omogućuje brže učitavanje stranica i unapređeno surfovanje koji korisnicima omogućuju da se lakše povezuju na internet i pretražuju stranice i kada su u pokretu
  • Poslovna unapređenja: Symbian Anna donosi najnaprednijii nivo bezbednosti kada je u pitanju poslovna upotreba, sa unapređenom enkripcijom podataka na Nokia smart telefonima. Poslovni korisnici koji imaju Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 ili Nokia E7 smart telefone sada mogu jednostavno i bezbedno pristupati intranetu svojih kompanija sa IPSEC i SSL VPN podrškom
  • NFC opcija za povezivanje: Symbian Anna softversko unapređenje aktivira i NFC hardver u modelu Nokia C7, pa korisnici mogu jednostavno povezati dva ovakva telefona njihovim doditivanjem i tako razmeniti kontakte, fotografije, vido sadržaje ili igrati igrice. Omogućeno je i povezivanje sa drugim uređajima koji imaju podršku za NFC.

Leave a Reply