ericsson
Mobile

T-Mobile USA odabrao Ericsson za posao rekonstrukcije mreže i implementaciju LTE

T-Mobile USA odabrao je kompaniju Ericsson za posao rekonstrukcije mreže vredan četiri milijarde dolara koji obuhvata i pripremu za pokretanje LTE mreže 2013. godine.

Kompanija T-Mobile USA biće prvi operator u Severnoj Americi koji će koristiti Ericssonovu AIR tehnologiju koja omogućava operatoru da poveća postojeće područje pokrivenosti i brzo pokretanje LTE mreže. T-Mobile USA odabrao je AIR rešenje zbog njegovih naprednih radio performansi i lakoće implementacije. Kompanija Ericsson će uraditi instalaciju radio, antenske i svič opreme, pružanje konsultantskih usluga kao i integraciju sistema.

„T-Mobile nastavlja da bude u vrhu kada je reč o 4G inovacijama i veoma smo zadovoljni što ćemo nastaviti dugogodišnje partnerstvo sa Ericssonom na modernizaciji naše mreže i pokretanju LTE u 2013,“ rekao je Nevil Raj, tehnički direktor kompanije T-Mobile USA. „Ovaj ugovor označava veoma važan datum za Ericsson u Severnoj Americi i dodatno potvrđuje našu lidersku poziciju u regionu,“ istakao je Anhel Ruis, direktor kompanije Ericsson za Severnu Ameriku.

Ericssonovo AIR rešenje je tako dizajnirano da se u potpunosti uklapa u okolinu i podseća na tradicionalne antene iako poseduje integrisane aktivne radio jedinice. Glavna prednost ovog sistema je ušteda energije za 40-45% pri standardnom opterećenju u poređenju sa alternativnim rešenjima koja koriste standardne bazne stanice u kombinaciji sa pasivnim antenama.

Do sada, kompanija Ericsson je potpisala 46 LTE/EPC ugovora u 23 zemlje na pet kontinenata. Globalna pokrivenost LTE-om je 325 miliona korisnika od kojih 215 miliona pokrivaju Ericssonove mreže.

Leave a Reply