Mobile · Mobilni servisi

TeleGroup na Infofestu 2010 predstavio mPayment rešenje

Kompanija TeleGroup je, 30. septembra u Budvi, na sedamnaestom po redu Festivalu informatičkih dostignuća „INFOFEST 2010“, predstavila atraktivno mPayment rešenja za plaćanje računa putem mobilnog telefona. Nastupom sa renomiranom kompanijom Asseco SEE, kao nosiocem programa, TeleGroup je u okviru prezentacije predstavio tehnološku platformu koja javnim komunalnim preduzećima i finansijskim institucijama omogućava ulazak u svet digitalnog poslovanja.

Predstavljeno rešenje je rezultat rada kompanija TeleGroup d.o.o Beograd i DunavNet Novi Sad, koje se komplementarno bave tehnologijama mobilnih mreža i aplikativnih softverskih rešenja kreiranih za mHealth, mPayment i M2M platforme. Sve platforme su bazirane na inovativnim softverskim rešenjima i rade nezavisno od modela mobilnog telefona istovremeno se bazirajući na najsavremenijim sistemima za zaštitu podataka, što uvek dolazi u prvi plan kada je reč o ovakvim rešenjima.

Upravo ovi aspekti bezbednosti su stimulisali značajan porast korišćenja mobilnih telefona za obavljanje finansijskih transakcija što potvrđuju i zvanični podaci o rastu globalnih mPayment transakcija. U našem regionu je od 2008. godine do danas zabeležen rast od oko 80%, a u zapadnoj Evropi taj rast za isti period iznosi 85%. Najveći rast po tipu usluge doživela je kupovina uz pomoć mobilnih aparata (mCommerce) i to 146%, a takođe je i plaćanje računa za komunalne usluge za isti period poraslo za 40%.

Predstavnici kompanije TeleGroup-DunavNet, Aleksandar Gligorijević (TeleGroup) i Boris Pokrić (DunavNet), su u sali hotela Mogren stručnoj javnosti i ljudima iz bankarskog sektora govorili, pored komercijalnih aspekata rešenja i koristi koju ostvaruju izdavaoci računa ali i sami građani, i o samoj tehnologiji, arhitekturi sistema i sigurnosnim aspektima.

Telegroup DunavNET mPayment prezentacija na Infofestu 2010, Budva. from alex vg on Vimeo.

Leave a Reply