Mobile · Operateri

Telenor i RIM uvode BlackBerry rešenje u Srbiji

Telenor i Research In Motion (RIM) danas su uveli BlackBerry ® bežično rešenje za Telenorove korisnike u Srbiji. BlackBerry rešenje kombinuje moćne „pametne telefone“, softver i usluge koje omogućuju jednostavan bežični pristup emailu, telefonu, kalendaru, internetu, multimedijima i drugim poslovnim i lifestyle aplikacijama. Zahvaljujući BlackBerry uređajima, Telenorovi korisnici u Srbiji od sada će moći da uživaju u prednostima slobode kretanja i povećane produktivnosti poslovanja jer će neprestano biti u vezi sa ljudima i informacijama.„Sa BlackBerry rešenjima, svi poslovni ljudi koji dobar deo vremena provode u pokretu mogu da imaju potpun uvid u svoj posao i bolje iskoriste vreme kada su van kancelarije. BlackBerry telefoni su vodeći u svetu u oblasti bežičnih poslovnih rešenja i predstavljaju ikonu uspešnog poslovanja,“ kaže Igor Ivanović, marketing menadžer Telenora.


Kolekcija BlackBerry uređaja

Telenor će u početku ponuditi BlackBerry ® CurveTM 8310 i BlackBerry ® 8820 modele uređaja. Jasnih linija i mekih ivica, BlackBerry Curve 8310 najmanji je i najlakši BlackBerry uređaj sa kompletnom QWERTY tastaturom i biće u ponudi u srebrnoj boji. BlackBerry 8820 je RIM-ov najtanji smartphone i predstavlja kombinaciju elegantnog dizajna i velike funkcionalnosti. Oba modela pružaju kvalitetnu komunikaciju i mogućnost da se u pokretu sa lakoćom pristupi emailu, telefonu, tekstualnim porukama, internetu, planeru i drugim mobilnim aplikacijama.

Charmaine Eggberry (Šermejn Egberi), potpredsednik i generalni direktor RIM-a za Evropu, Bliski istok i Afriku, dodaje sledeće: „Izuzetno nam je zadovoljstvo što sarađujemo sa Telenorom na uvođenju BlackBerry Curve 8310 i BlackBerry 8820 uređaja za njegove korisnike u Srbiji. BlackBerry telefoni su pravi izbor za ljude koji žele moćan i jednostavan način komunikacije kad su u pokretu.’’

BlackBerry 8820 smartphone

BlackBerry 8820 smartphone kombinuje izuzetnu funkacionalnost elektronske pošte i drugih tipova poruka, interneta i telefona zajedno sa naprednim medija plejerom, nadogradivim memorijskim slotom , ugrađenom Wi-Fi podrškom, GPS opcijom za navigaciju i drugim aplikacijama za određivanje lokacije. Podržava 802.11 a/b/g Wi-Fi standarde što omogućava pristup podacima preko Wi-Fi konekcija u kompaniji, kao i preko javnih tačaka za konekciju i bežičnih kućnih mreža.

Uređaj se po potrebi lako prebacuje sa mobilne na Wi-Fi mrežu, kako bi omogućio korisniku pristup potrebnim podacima.
Da bi zadovoljio različite zahteve u pogledu zaštite podataka za korisnike koji pristupaju Wi-Fi konekciji, BlackBerry 8820 poštuje Wi-Fi protokole bezbednosti, uključujući WEP (Wireless Equivalency Protocol), WPA (Wi-Fi Protected Access) i WPA2, kao i Cisco Compatible Extensions za jednostavnu i bezbednu konekciju sa Cisco bežičnim rešenjima. Za kompanije koje od korisnika Wi-Fi konekcije zahtevaju da pristupaju korporativnoj mreži preko VPN-a (Virtual Private Network), BlackBerry 8820 telefon obuhvata softver zasnovan na IPSecu koji podržava najčešće prodavane VPN prolaze distributera kao što su Cisco, Check Point i drugi.

BlackBerry Curve 8310 smartphone
BlackBerry Curve 8310 smartphone takođe nudi izuzetne komunikacijske i multimedijalne karakteristike, uključujući kameru od 2 megapiksela, napredni medija plejer, nadogradivi memorijski slot i ugrađeni GPS.
Glavne karakteristike BlackBerry 8820 i BlackBerry Curve 8310 modela su sledeće:
• Pristup emailu putem „push“ tehnologije (uključujući pregled priloga)
• jednostavna integracija sa poslovnim i/ili ličnim email nalozima
• telefon, pretraživač, planer
• podrška za SMS, MMS, Instant Messaging
• ugrađen Global Positioning System (GPS) sa podrškom za druge aplikacije i usluge vezane za određivanje lokacije, uključujući detaljna navigaciona rešenja
• napredni medija plejer za muzičke i video sadržaje
• podrška pristupu korporativnim podacima
• microSD/SDHC nadogradivi memorijski slot za dodatno skladištenje
• Celokupna QWERTY tastatura
• mikrofon i glasovno pozivanje broja
• Bluetooth 2.0, sa podrškom za hands-free razgovor preko slušalica i opremu za automobil
• ekran visoke rezolucije koji reaguje na svetlost i podešava osvetljenost prema okruženju
Telenor nudi dva tipa rešenja, BlackBerry® Enterprise Server za korporativne korisnike i BlackBerry® Internet Service za manja preduzeća i individualne korisnike:
BlackBerry Enterprise Server je posebno namenjen organizacijama koje imaju sopstvene email servere. BlackBerry Enterprise Server softver se integriše sa IBM ® Lotus ® Domino ®, Microsoft ® Exchange i Novell ® GroupWise ® serverima i koristi napredne metode šifriranja podataka i administracije korisnika da bi omogućio bezbedan, automatski bežični pristup emailu i drugim korporativnim podacima.

BlackBerry Internet Service namenjen je manjim preduzećima i pojedincima. Omogućava korisnicima da kontrolišu do 10 korporativnih i ličnih email naloga (uključujući najpopularnije webmail naloge kao što su Yahoo! ® Mail i Google ™ Mail) sa jednog uređaja.

One thought on “Telenor i RIM uvode BlackBerry rešenje u Srbiji

  1. erdin

    ovaj telefon je vrh odlican je imam ga vec 2 meseca!!!!
    njega zovu dzepni laptop!!!
    vrh.vrh.vrh

Leave a Reply