Internet · Mobile · Operateri

Telenor Internet park u Kragujevcu

Kragujevački Veliki park od danas je četvrti Internet park koji je kompanija Telenor otvorila za korisnike u Srbiji. Pre Kragujevca, Telenor je poklonio Internet parkove Beogradu, Nišu i Novom Sadu.

Posetioci će do kraja septembra moći da, sedeći na vazduhu i u zelenilu, besplatno proveravaju elektronsku poštu i pretražuju Internet ukoliko povežu svoje prenosne računare na Telenor mrežu, bežično ili putem USB modema koji se nalaze pored novih klupa u parku. Način povezivanja je veoma jednostavan i lak, a brzina od 1,8 Mbps (Megabita po sekundi), omogućava veliki protok informacija daleko od kancelarije.

Koncept Internet parkova postoji već godinama u mnogim gradovima širom sveta, a od sada će i građani Srbije moći da budu bliže svetu, kao i jedni drugima.

Telenor je sedmi po veličini svetski mobilni operator na svetu sa više od 150 miliona korisnika, od čega 2,987 miliona u Srbiji. Ova kompanija uživa ugled inovatora u oblasti mobilne telefonije na tržištima u razvoju. Nakon investicije od 1,513 milijardi evra, koja je proglašena i najvećom pojedinačnom investicijom u jugoistočnoj Evropi, Telenor zvanično posluje u Srbiji od 1. septembra 2006. godine.

Leave a Reply