Mobile · Operateri

Telenor [email protected]

Svojim korisnicima Telenor je obezbedio sanduče za elektronsku poštu na svom serveru i ličnu adresu koja sadrži broj mobilnog telefona. Krajnje jednostavno za korišćenje i lako za pamćenje. Bez troškova oko prijavljivanja kod Internet provajdera i uplaćivanja sati.

Adresa

E-mail adresa je u formatu [email protected]

U zavisnosti da li posedujete 063, 062 ili 069 pretplatnički broj format korisničkog imena se menja na sledeći način:

Sada, ovoj adresi možete dodati i dve alias adrese sa vašim imenom ili nadimkom i koristiti adresu [email protected] Tako Vaša adresa postaje još ličnija, bez otkrivanja telefonskog broja. Dodavanje alias adresa se vrši putem portala “Moj Telenor” na adresi www.telenor.rs/portal.

Pristup

Sa bilo koje tačke Interneta mogu Vam se slati e-mail poruke na ovu adresu, a Vi ih možete čitati direktno na svom mobilnom telefonu, na bilo kom mestu koje je pokriveno Telenor mrežom – na putu, na sastanku, van kancelarije, u bilo koje vreme. Nema uzaludnog čekanja neke važne poruke, nema vezanosti za računar i kancelariju. Poruke možete čitati uz pomoć e-mail aplikacije na telefonu ili ih naći na adresi www.telenormail.rs.

Na isti način možete i slati e-mail poruke. Bilo kad, bilo gde!

Aktivacija i podešavanje

Da bi aktivirali ovu uslugu iz paketa multimedijalnih usluga, pošaljite na broj 9848 SMS poruku u formatu:

EMA<prazno mesto> lozinka

 

Na pr.: ” EMA pass123” i time ste se prijavili za korišćenje svog mailbox-a i odredili svoju lozinku (“pass123”). Krajnje je jednostavna i izmena lozinke – samo pošaljite istu poruku sa drugom lozinkom. Aktivaciju servisa i izmenu lozinke ja moguća ostvariti i putem portala ”Moj Telenor”.

 

Za korišćenje ove usluge potrebno je da imate telefon koji podržava prijem i slanje e-mail poruka, podešene parametre za GPRS i za e-mail, i naravno, aktiviran GPRS. Prilikom aktivacije servisa biće vam poslata automatska konfiguraciona poruka za e-mail. Ostala podešavanja možete pronaći ovde.

SMS notifikacija

U želji da informacija uvek stigne do Vas na vreme, Telenor je otišao korak dalje. Svim korisnicima je omogućena SMS notifikacija. Uključivanjem ove opcije, odmah po prijemu stiže Vam SMS poruka sa o obaveštenjem o novoj @telenormail poruci. Aktivacija i deaktivacija SMS notifikacije se vrši na portalu ”Moj Telenor”.

Veličina

Maksimalna veličina mailbox-a je 50MB. Maksimalna veličina pojedinačne poruke je 5MB.

Cena

Ova usluga je besplatna i dostupna svim Telenor korisnicima koji imaju aktiviranu uslugu GPRS. Usluga se ne naplaćuje dodatno, tarifira se samo ostvareni GPRS saobraćaj.

Napomena: GPRS usluga je aktivirana svim prepaid korisnicima i svim postpaid fizičkim licima. Pravnim licima se aktivira na zahtev.

Leave a Reply