Mobile · Operateri

Telenor na prvom mestu na Godišnjoj listi održivosti

Telenor grupa izabrana je za najbolju kompaniju u oblasti mobilnih telekomunikacija na svetu na osnovu Godišnje liste održivosti za 2008. godinu. Stalan rad na korporativnoj održivosti


„Izuzetno smo ponosni i počastvovani što smo izabrani za najbolju kompaniju u oblasti mobilnih telekomunikacija na osnovu Godišnje liste održivosti za 2008. Naš sistematičan rad na korporativnoj odgovornosti poboljšan je u odnosu na prošlu godinu i sada smo najbolji u svom sektoru. To dokazuje da je stalan rad Telenor grupe na korporativnoj odgovornosti uspešan i ovo priznanje predstavlja snažan podsticaj za svakoga ko se ovim bavi. I ubuduće ćemo se truditi da stalno poboljšavamo rezultate“, kaže Ola Jo Tandre, vršilac dužnosti potpredsednika za korporativnu odgovornost Grupe.
Kvalifikuje se samo najboljih 15% kompanija


Iza ove godišnje liste stoje revizorska kuća PriceWaterhouseCoopers i kompanija koja se bavi upravljanjem imovinom Sustainable Asset Management (SAM). Svake godine se 2500 najvećih kompanija (na osnovu globalnog indeksa Dau Džons) poziva da učestvuju u proceni korporativne održivosti koju vrši SAM. Samo najboljih 15% u svakom od 57 SAM sektora kvalifikuje se za mesto na Godišnjoj listi.

Telenor beleži odlične rezultate po Indeksu održivosti Dau Džons


Priznanje koje dodeljuje Sustainable SAM takođe odražava Telenorove rezultate u pogledu Indeksa održivosti Dau Džons(DJSI). Prvi put nakon šest godina otkako je uvršten među vodeće kompanije u pogledu indeksa, Telenor je 2007. godine proglašen vodećom kompanijom u sektoru mobilnih telekomunikacija.

Među ostalim kandidatima za priznanje bili su:
–         BCE
–         Vodafone Group
–         SK Telecom
–         TeliaSonera.

Skok napred


Ove godine kompanije konkurišu za dve nove titule: „Lider u sektoru SAM“ i „Pokretač sektora SAM“. Telenor je osvojio oba priznanja u sektoru mobilnih komunikacija. Nagrada „Lider u sektoru“ dodeljuje se kompaniji koja je najbolje pripremljena da iskoristi mogućnosti i upravlja rizikom u okviru ekonomskih, ekoloških i društvenih dešavanja u datom sektoru. Titula „Pokretača sektora“ dodeljuje se kompaniji koja je najviše poboljšala rezultate održivosti u odnosu na prethodnu godinu.

Srebrna klasa SAM


Novina ove godine jeste to da će SAM klasifikovati kompanije u tri klase: zlatnoj, srebrnoj i bronzanoj.

Zahvaljujući izuzetnim ekonomskim i društvenim rezultatima, Telenor je uvršćen među kompanije srebrne klase. Ovo je najveće dostignuće u sektoru mobilnih komunikacija i Telenor je jedina kompanija koja je ostvarila ovakav rezultat.

Leave a Reply