Mobile · Operateri

Telenor nastavlja sa dobrim rezultatima u Srbiji

U prvom kvartalu 2008., Telenor d.o.o. ostvario je prihod od 1,24 milijarde dinara (15,53 miliona evra), što je za 11 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

„Telenor d.o.o. povećao je broj korisnika za 63.000 i održao stabilni tržišni udeo na preko 39 odsto. Operativna dobit kompanije (EBITDA) takođe je porasla za 20 odsto, uglavnom zahvaljujući manjim troškovima marketinga i prodaje“, izjavio je Gabor Kočiš, izvršni direktor finansija Telenora d.o.o.

U Srbiji Telenor mrežu koristi 2.987.000 korisnika. Ovo se odnosi samo na korisnike koji su kontinuirano generisali prihod tokom tri meseca, što predstavlja precizniji način računanja broja korisnika.

Na globalnom nivou, sa četiri miliona novih pretplatnika, Telenor je sada sedmi po veličini mobilni operator na svetu, sa ukupno 147 miliona mobilnih korisnika. Prihod Telenora (uključujući Kyivstar), u prvom kvartalu 2008., porastao je za pet odsto, odnosno na 26,3 milijarde norveških kruna, u odnosu na isti period prošle godine. Osnovni prihod veći je za sedam odsto. EBITDA marža pre ostalih prihoda i troškova u prvom kvartalu 2008. iznosila je 35.1 odsto, što predstavlja porast u odnosu na 34,8 odsto u prvom kvartalu prošle godine.

Telenor je sedmi po veličini svetski mobilni operator na svetu sa ukupno 147 miliona korisnika, od čega 2,987 miliona u Srbiji. Ova kompanija uživa ugled inovatora u oblasti mobilne telefonije na tržištima u razvoju. Nakon investicije od 1,513 milijardi evra, koja je proglašena i najvećom pojedinačnom investicijom u jugoistočnoj Evropi, Telenor zvanično posluje u Srbiji od 1. septembra 2006. godine.

Leave a Reply