Mobile · Operateri

Telenor postaje zvanični sponzor Baljšoj teatra

Telenor je postigao sporazum o zvaničnom sponzorstvu sa Državnim akademskim Baljšoj teatrom Rusije.
Baljšoj teatar predstavlja jedan od najznačajnijih simbola ruske kulture i jednu od najuglednijih svetskih kulturnih institucija. Ovo zdanje, izgrađeno 1856. godine u klasičnom stilu, zadržalo je svoj jedinstven izgled i veličanstven enterijer. U toku je sveobuhvatno renoviranje i tehnička modernizacija, kojim će povratiti pun sjaj.

Svečan trenutak: Jonsen i Iksanov potpisuju ugovor

Doprinos razvoju ruskog kulturnog nasleđa
“Telenor je sa velikim zadovoljstvom prihvatio ovu izuzetnu priliku da doprinese razvoju ruskog istorijskog i kulturnog nasleđa’’, kaže Kjel Morten Johnsen, direktor Telenora u Rusiji, i dodaje da se “tokom razgovora sa direktorom Anatolijem Iksanovim podsetio koliko ima sličnosti u upravljanju naizgled sasvim različitim organizacijama, kao što su Baljšoj i jedna od najvećih svetskih telekomunikacionih kompanija”.

‘’Komunikacija bez granica’’
Telenor podržava kulturne projekte širom sveta verujući da je umetnost jedan od najznačajnijih oblika komunikacije. Telenor je stalni partner i Norveškog nacionalnog teatra, a 1995. godine ustanovio je posebnu nagradu za postignuća u oblasti kulture “Komunikacija bez granica”, koja se dodeljuje pojedincima ili institucijama za izuzetan doprinos kulturnom životu Norveške. Od 2007. godine, ova nagrada se dodeljuje na međunarodnom nivou, a ove godine dobitnik je norveški fotograf Jonas Bendiksen.

Leave a Reply