Mobile

Toshiba i NTT Com u globalnom savezu

Toshiba korporacija , globalni tehnološki  lider u inovacijama i pionirskoj implementaciji visokih tehnologija, i korporacija NTT Communications (NTT Com), lider u oblasti podataka, usluga i međunarodnih komunikacija zasnovanih na računarskom oblaku u okviru NTT grupacije (NYSE: NTT), objavile su sklapanje višestrukog saveza u okviru koga će Toshiba usluge data-centra i računarstva u oblaku svojim globalnim korisnicima pružati preko NTT Com „Enterprise Cloud“ okruženja – virtuelnog privatnog računarskog oblaka u okviru koga je kompletno upravljanje potpuno prepušteno korisniku, kao i preko data centara ove korporacije. Ove usluge/servisi pružaće se od aprila najpre u Severnoj Americi i Aziji, odakle će se zatim proširiti i na Evropu.

 

Kompanija Toshiba, koja je svoje usluge/servise u domenu data-centara i računarstva u oblaku uglavnom pružala domaćim kompanijama u Japanu, od sada će koristiti „Enterprise Cloud” da obezbedi njihov globalni domet – bilo u domenu data-centra ili računarstva u oblaku. U pitanju su servisi koji omogućuju globalnim korisnicima da se šire i upravljaju svojim aktivnostima u okvirima uobičajene cloud-mreže, kojoj se može pristupiti sa bilo kog mesta na svetu.

toshiba-notebook

U okviru istog saveza, Toshiba je počela da isporučuje korporaciji NTT Com sisteme za skladištenje podataka visokog kvaliteta i performansi, koji se trenutno koriste samo u probranim delovima Enterprise Cloud okruženja. NTT Com time nastoji da dodatno pojača svoje servise oblak-računarstva naprednim tehnologijama kompanije Toshiba za skladištenje podataka, kao i pratećim uslugama.

 

Enterprise Cloud okruženju, koje nudi resurse računarstva u oblaku (eng. cloud computing), izuzetno bezbedne VPN veze i mnogo toga preko, pristupa se preko globalne mreže NTT Com-a koja obuhvata 196 zemalja i regiona i nudi preko 150 bezbednih data-centara širom sveta. Enterprise Cloud je infrastruktura visokog kvaliteta koja se isporučuje krajnjim korisnicima u vidu usluge (IaaS); povezuje se direktno na mrežne servise nad-dobavljača komunikacionih usluga u 8 zemalja i 10 lokacija, kako bi korisnicima omogućila da slobodno kontrolišu svoju serversku infrastrukturu sa klijentskih portala.

Toshiba i NTT Com planiraju takođe da u budućnosti dodatno uposle međusobne napredne tehnologije i servise za pokretanje inicijativa usmerenih ka jačanju svojih globalnih poslovanja u domenu računarstva u oblaku.

Leave a Reply