sony-xperia-l-1
Google Android · Mobile

U Londonu predstavljeni Sony Xperia SP i Xperia L

 

Dva nova modela koja su dodata u Xperia™ portfolio premium pametnih telefona, Xperia™ SP i Xperia™ L, nude jedinstvene Sony funkcije u novim cenovnim kategorijama

Sony Mobile Communications („Sony Mobile“) danas je najavio dva nova modela Xperia pametnih telefona, koji će se pridružiti portfoliu za 2013 – Xperia SP i Xperia L.

Xperia SP pametni telefon donosi 4G LTE opciju i izvanredno vizuelno iskustvo, sa kristalno čistim HD ekranom spakovanim u predivan dizajn.

sony-xperia-l-1

Xperia L pametni telefon pruža prvoklasnu tehnologiju kamere u klasi sa HDR-om i za fotografije i video snimke, upotpunjeno sa ekranom visokog kvaliteta.

I Xperia SP i Xperia L sadrže najbolje iz Sony-ja sa izuzetnim premium dizajnovima i širokim spektrom tehnologija, uključujući i visoko kvalitetan ekran za vrhunsko vizuelno iskustvo; najnovije karakteristike kamere za impresivne fotografije i snimke; NFC konekcija sa funkcijom One-touch; Battery STAMINA režim za produženo trajanje baterije; i Sony-jeve prepoznatljive medijske aplikacije za uživanje u fotografijama, muzici, filmovima i igrama.

„Xperia SP i Xperia L su savršeni za one koji traže elegantne pametne telefone u vrhu klase koji ne pristaju na kompromise u karakteristikama,“ rekao je Kalum MekDugal, direktor Xperia Marketinga u Sony Mobile Communications. „Oba naša nova modela dobila su najbolje od Sony-jeve proverene inovativnosti i inženjerske ekspertize – bilo da želite da uživate u zabavi premijum HD kvaliteta uz 4G LTE na našem Xperia SP srednje klase ili zabeležite svaki trenutak savršeno detaljno sa našim pristupačnijim Xperia L.“

Sony Xperia SP – sjaj visoke definicije u premijum dizajnu

sony-xperia-sp

Xperia SP je iskoristila ekspertizu Sony-jevih inžinjera koji stoje iza BRAVIA® tehnologije za televizor da kreira fantastični 4.6-inčni Reality Display za oštre slike i superiornu svetlinu. Najnoviji Mobile BRAVIA® Engine 2 donosi još bolje vizuelno iskustvo analiziranjem tipa vašeg sadržaja i automatskim podešavanjem slike, kako bi se napravio jedan od trenutno najinteligentnijih ekrana kod pamentog telefona. Uređaj će izvršiti podešavanje dodavanjem optimalnog kontrasta, oštrine, visoko kvalitetne boje i smanjenjem šuma.

Osim što pruža sjajna iskustva, Xperia SP jednako dobro izgleda sa precizno izrađenim i oblikovanim aluminijumskim okvirom, za besprekoran izgled koji je i uglađen i čvrst.

sony-xperia-sp-1

U prilog jedinstvenom dizajnu ide i unikatni ’transparentni element’ koji menja boje, pa se prilagodljive iluminacije mogu personalizovati da vas obaveštavaju o novim pozivima i tekstualnim porukama. Čak možete podesiti iluminacije da pulsiraju u ritmu vaše omiljene muzike.

Ključne karakteristike za Xperia SP

 • Precizno izrađen i oblikovan aluminijumski okvir
 • Super-sjajan 4.6-inčni 720p HD Reality Display sa Mobile BRAVIA® Engine 2
 • One-touch funkcije sa NFC tehnologijom za gledanje sadržaja na TV-u ili prenos muzike i fotografija sa jednog na drugi uređaj
 • 4G LTE za super brzu zabavu i pretraživanje
 • Jedinstveni ’transparentni element’ može se personalizovati i menjati boje kada stižu obaveštenja o novim porukama i pozivima. Ili jednostavno podesitesvetlo da pulsira u ritmu muzike, kako biste se izdvojili iz gomile.
 • 8 MP kamera sa opcijom brzog fotografisanja sa Exmor RS for mobile senzorom, HDR i Superior Auto pravi najbolje fotografije, čak i noću ili u uslovima jakog pozadinskog osvetljenja
 • Battery STAMINA Mode za optimalno trajanje baterije
 • Dostupan u beloj, crvenoj i crnoj verziji

sony-xperia-l

Sony Xperia L – savršeno iskustvo kamere

Elegantni i funkcionalni Xperia L ima kameru od 8 megapiksela i Sony-jev jedistveni Exmor RS for mobile senzor za živopisne boje i izuzetnu jasnoću. HD (High Dynamic Range) čini da vaše slike i snimci koje pravite budu oštri čak i tokom noći ili jakog podazinskog svetla.

A sa posebnim dugmetom za kameru koje se aktivira za samo sekund, čak i kada je ekran zaključan, ovaj telefon sa brzom kamerom neće dozvoliti da propustite nijedan momenat. Podignite vizuelno iskustvo na viši nivo sa visoko kvalitetnim 4.3-inčnim FWVGA ekranom koji je stvoren za uživanje.

Ključne karakteristike za Xperia L

 • 8 MP kamera sa brzim fotografisanjem pravi oštre slike u svakom osvetljenju
 • Uživajte u svom sadržaju na raskošnom 4.3-inčnom FWVGA displeju
 • One-touch funkcije sa NFC tehnologijom za prikazivanje sadržaja na TV-u ili prenos muzike i fotografija sa jednog na drgi uređaj
 • Brz rad sa dvojezgrenim procesorom
 • Battery STAMINA Mode za optimalno trajanje baterije
 • Dostupan u beloj, crvenoj i crnoj verziji

Sony zabava u pokretu

I Xperia SP i Xperia L koriste Sony-jeve medijske aplikacije koje nude konzistentna zabavna iskustva u celom portfoliu. Aplikacije “WALKMAN”, “Album” i “Movies” pružaju onlajn i oflajn sadržaj sa jedne pristupne tačke, a novim načinima za deljenje i uživanje u sadržaju.

Aplikacija “WALKMAN” daje pristup svom muzici koju ste preuzeli, kao i Music Unlimited*-i sa preko 18 miliona pesama i Facebook društvenom integracijom. Aplikacija “Movies” koriscinima daje pristup preko 100,000 filmova i TV serija iz Video Unlimited*, dok aplikacija “Album” omogućava lak pristup fotografijama vaših Facebook prijatelja, kao i pretragu slika po lokaciji.

One-touch funkcije za lako deljenje sadržaja

Sony-jeve One-touch funkcije takođe su dostupne na oba modela, koje vam daju mogućnost da lako i brzo uživate u muzici i fotografijama na čitavom spektru uređaja, kao što je Sony-jev SRS-BTV5 prenosivi zvučnik i najnovija ponuda NFC BRAVIA televizora, sve samo jednim dodirom. Deljenje je jednostavno kada nema žica, kablova ili neophodnih podešavanja.

Novi Xperia SP i Xperia L iz Sony Mobile-a će širom sveta biti dostupni od drugog kvartala 2013.

Leave a Reply