Mobile

U nastavku otkrivanja SMS prevara u igrama na sreću uhapšene četiri osobe

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su u nastavku akcije otkrivanja sms prevara u igrama na sreću policijski službenici MUP-a Srbije u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsili četiri osobe.

U saopštenju se navodi da su uhapšeni Miloš Mirić i Vladimir Sladić iz Beograda, kao i Boško Ivošević iz Inđije i Robert Balaž iz Novog Sada.

Osumnjičeni su od oktobra 2009. do početka marta ove godine, delujući kao organizovana kriminalna grupa koju je oformio Predrag Bećirić iz Beograda sa utvrđenim ulogama i zadacima, izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i prevara u nameri pribavljanja protivpravne imovinske koristi u iznosu od nekoliko stotina miliona dinara u saizvršilaštvu.

Od osumnjičenih je zasad privremeno oduzeto pet stanova, 88 putničkih vozila, 112.875 evra, 400 dolara, 1.771.500 dinara, 312 mobilnih telefona, 50 računara, 17 eksternih hard diskova, 578 SIM kartica, 367 uložaka za SIM kartice, kao i štedne knjižice, platne kartice, ugovori o kupovini nekretnina, ugovori o kupovini i prodaji putničkih vozila i drugo.

Policijski službenici nastavljaju rad na ovom slučaju u cilju identifikovanja svih lažnih dobitnika, kao i članova ove kriminalne grupe i njihove uloge u njoj, dodaje se u saopštenju.

Leave a Reply