Mobile

U prodaji Nokia N96

Nova Nokia N96 napokon je stiglana tržištu. Uređaj ima mogućnost televizijskog prenosa uživo, ugrađen fotoaparat sa 5 megapiksela i optikom Carl Zeiss, glasovnu navigaciju, 16 GB ugrađene memorije koja se može povećati do 24 GB uz dodatnu microSD karticu, superiorni kvalitet zvuka i reprodukcije muzike, N-Gage sistema za igare, te ekran od 2,8 inča.

Prve pošiljke Nokije N96 su odaslate i biće dostupne po maloprodajnoj ceni od oko 550 evra (iznos bez dažbina). “Nokia N96 pruža najbolje od mobilne zabave i prikladan je predvodnik naše linije N series. Taj uređaj je samoj svojoj osnovi konvergentan jer savršeno ujedinjuje telefonske i multimedijalne opcije sa jedinstvenim Nokijinim dvostrukim kliznim mehanizmom iz linije Nseries, što olakšava preuzimanje i deljenje podataka i iskustava. Omogućava prenose televizijskih programa i video snimaka uživo, fotografije visokog kvaliteta kojima možete globalno označiti tačno određene lokacije ili ih direktno preuzeti sa Interneta zahvaljujući brzoj Internet vezi – ceo uređaj predstavlja novi nivo mobilne zabave i komunikacije“, kazao je Jonas Geust, potpredsednik Nokijine linije N-series.

N96 omogućava napredno gledanje brojnih televizijskih kanala i programa, gde čak možete i da snimiti omiljene programe te da ih gledate kad god vam to odgovara; na putovanjima, u čekaonicama, ili u kafiću uz piće. Na mnoga lokalna tržišta Nokia N96 dolazi sa već snimljenim hit-filmom koji varira od tržišta do tržišta.

Može sačuvati do 40 sati video sadržaja prenesenog sa personalnog računara putem brze USB 2.0 veze ili nađenog na internetu sa WLAN i HSDPA podrškom. Nokia Video Center omogućuje pristup mnoštvu različitih sadržaja, od filmskih najava i komedije do vesti vodećih svetskih portala poput YouTubea, Reutersa i Sony Picturesa. Nokia N96 podržava većinu uobičajenih video fomata, uključujući MPEG-4, Windows Media Video i Flash Video.

Snimite jasne video zapise visokog kvaliteta i dobrog osvetljenja (30 okvira po sekundi), kao i bistre fotografije fotoaparatom rezolucije od 5 megapiksela sa Carl Zeiss optikom i dvostrukim LED blicom. Fotografije možete globalno označiti istog trenutka kad su snimljene kako biste zabeležili lokaciju, kao i direktno preneti na internet zajednice kao što su Share on, Ovi ili Flickr.

Ima poboljšan sistem navigacije koji uključuje bogato opremljene karte jednostavne za upotrebu, bilo da su to detaljne karte gradova ili satelitski pogled na neku lokaciju. Glasovno vođena navigacija ‘korak-po-korak’ – za šetnju ili vožnju – sve to i uz nove gradske vodiče koji su sjajan način za istraživanje još neotkrivenih mesta. Moguće je čak preneti na uređaj, kao i podeliti s drugima svoja putovanja, omiljena mesta i sjajna nova otkrića – sve to na internetu.

Nokiju N96 krasi i napredna muzička ponuda, te može da nosi muzičku zbirku koja će zabaviti i najzahtevnije obožavatelje. Korisnici mogu da kreiraju lične muzičke popise pesama preuzimanjem pojedinačnih pesama iz aplikacije Nokia Music Store, te drugih internet stranica, ili povezati personalni računar sa mobilnom medijatekom zahvaljujući brzoj USB vezi. Kao alternativu Nokia N96 nudi RDS radio ili širok raspon internet radio stanica.

Kako bi još više personalizovalo iskustvo mobilne telefonije, aplikacija Nokia Download! nudi i mnoštvo posebno skrojenih sadržaja – uključujući i izbor zabavnih, kao i personalizovanih sadržaja – čineći svaki uređaj Nokia N96 jedinstvenim poput njihovih vlasnika.

Leave a Reply