ericsson
Mobile

U saradnji sa Ericssonom M-Tel pokreće LTE mrežu

U saradnji sa kompanijom Ericsson, bugarski mobilni operator M-Tel pokrenuo je LTE mrežu, prvu te vrste u Bugarskoj, koja će omogućiti pristup kvalitetnim mobilnim širokopojasnim servisima za više od četiri miliona pretplatnika.

Horst Pertl, tehnički direktor kompanije M-Tel Bulgaria izjavio ju: “Implementacijom LTE tehnologije prosperiraće celokupno društvo u Bugarskoj. Prema istraživanjima, porast prentracije širokopojasne konekcije od 10% rezultuje porastom BND-a od 1% te je to jedan od razloga zašto smo investirali u razvoj LTE mreže.”

U saradnji sa Ericssonom M-Tel pokreće LTE mrežu

Mauricio De Dominicis, direktor kompanije Ericsson za Jugoistočnu Evropu, istakao je: “Ljudi pokreću inovacije i Ericsson je pravi partner koji će podržati M-Telovu viziju od koje će koristi imati celokupno društvo. Veliko je dostignuće za M-Tel to što je prvi u Bugarskoj pokrenuo LTE mrežu i mi u Ericssonu smo posvećeni da im na tom novom putu pomognemo.”

Pored podrške u vidu infrastrukture, opreme i softvera, Ericsson je kreirao, implementirao i optimizovao novu LTE mrežu.

Leave a Reply