Mobile

Unapređene Nokia Mape

Imajući na umu stalnu želju za unapređenjem servisa mapa, Nokia predstavlja i najnoviju verziju Nokia Mapa i Nokia Drive servisa za Nokia telefone sa Windows Phone operativnim sistemom.

Ove i druge aplikacije povezane sa mapama predstavljene na Nokia World događaju prikazuju koliko su Nokia mape korisne za one koji
putuju ili žele naći zanimljive lokacije u gradu u kome se nalaze. Pored navigacije za vozače i pešake za više od 100 zemalja sveta, aplikacija Nokia Public Transport prati linije gradskog saobraćaja u preko 430 gradova širom sveta, uključujuči i servis najavljivanja dolaska prevoza u 45 gradova.

Nokia je predstavila i Nokia Pulse koji omogućuje da se lokacijska oznaka doda fotografiji ili prikaže tokom konverzacije sa onima do kojih vam je najviše stalo. Nokia je prikazala i Nokia Live View servis koji omogučuje da se kamera telefona usmeri na neku od zgrada ili ulica nakon čega se na slici ispisuje njihov naziv nudeći dodatne informacije o njima dostupne na samo jedan dodir. Sve aplikacije predstavljene danas, dostupne su preko Nokia Beta Laboratorije (betalabs.nokia.com)

Nokia je takođe najavila da

• Nokia Maps od sada koristi i Yahoo! Maps servis, počevši od mapa u SAD i Kanadi
• je postignut dogovor sa preduzećem za javni prevoz grada Njujorka (New York Metropolitan Transit Authority) o razvoju NFC sistema naplate karte za prevoz preko mobilnog telefona, pre kraja 2011. godine

Za više informacija o događaju Nokia World 2011, uključujuči i agendu događaja, posetite http://events.nokia.com/nokiaworld. Za doprinos online diskusiji posetite Nokia Conversations blog, pratite @nokia @nokiaASE i koristite #NokiaWorld.

Leave a Reply