unicef
Mobile

UNICEF uspostavio novi SMS servis za srećnije detinjstvo

Od danas je u upotrebi novi SMS broj 9656  za članstvo u Klubu prijatelja UNICEF-a. Svako ko pošalje praznu SMS poruku na broj 9656 postaje član Kluba prijatelja UNICEF-a i time daje saglasnost da se svaki korisnikov mesečni račun ubuduće zaduži za 100 dinara. Ovaj servis važi za korisnike Telenor mreže.

 

Servis za pomoć deci Srbije uspostavljen je u partnerstvu sa kompanijama Telenor i Algotech. Ovom SMS uslugom korisnik postaje član Kluba prijatelja UNICEF-a, zajednice koja ima čast i obavezu da brine o  deci u Srbiji. Članstvo se u svakom trenutku može  prekinuti slanjem SMS poruke „STOP“ na broj 9656.

unicef

Sve donacije upućuju se u fond UNICEF-a iz kojeg se finasiraju programi namenjeni deci i njihovim porodicama.  Programi se realizuju  u saradnji sa državnim institucijama, organizacijama civilnog društva,  kompanijama i pojedincima.

 

Klub prijatelja UNICEF-a je program redovnih mesečnih donatora koji omogućavaju da svako dete u Srbiji dobije jednake šanse za srećno detinjstvo, zaštitu i ostvarenje svojih prava. Osnovan je 2012. godine, a članstvo trenutno broji 1.253 pojedinaca, 108 kompanija i jednu opštinu u Srbiji.Aktivni članovi Kluba su i slavni sportisti, nacionalni ambasadori UNICEF-a, Ana Ivanović, Novak Đoković  i Aleksandar Saša Đorđević.

 

U Srbiji je samo 17,6 % stanovništva mlađe od 18 godina. Zato je važno da  svako dete dobije mogućnost da ostvari sve svoje potencijale – da se rodi i odrasta zdravo, da živi u porodičnom okruženju, da je uključeno u programe ranog učenja, da dobije kvalitetno obrazovanje, da bude zaštićeno od nasilja i diskriminacije.

 

UNICEF u Srbiji je angažovan u svim segmentima zaštite i ostvarenja prava deteta. Bilo da se radi o poboljšanju zdravstvene zaštite, unapređenju ranog razvoja, poboljšanju socijalne zaštite, sprečavanju nasilja ili promovisanju dečijih prava,  sva sredstva se brižljivo i izuzetno transparentno troše kako bi se dospelo do svakog deteta kome je pomoć potrebna.

Leave a Reply