Mobile

Upaid uvodi mobilno plaćanje u Srbiji

Kompanija specijalizovana za usluge mobilnog plaćanja Upaid najavila je danas početak pružanja usluge mobilnog plaćanja u Srbiji.  Nova usluga mobilnog plaćanja koja je sada dostupna klijentima sva tri mobilna operatera, koji su istovremeno klijenti 10 banaka u Srbiji.

Korisnici sve tri mobilne mreže: Telekoma Srbije, Telenora i Vip mobile-a, koji prethodno registruju svoje Visa platne kartice za ovu uslugu u svojim bankama, biće u mogućnosti da dopune svoje prepaid račune za samo nekoliko trenutaka, jednostavnim slanjem SMS poruke. Na isti način, moći će i da dopune prepaid račune svojih prijatelja ili članova porodice. Kompanija Upaid u narednom periodu planira uvođenje još nekih novih usluga sa mobilnim operaterima.

MT:S koristi ovu uslugu već godinu dana, Vip mobile lansira uslugu danas, dok Telenor privodi kraju svoj pilot program, čija će usluga biti dostupna u Novembru.

Svi korisnici Visa platnih kartica, sa kojima Upaid ima ugovore o saradnji mogu postati korisnici Upaid usluge mobilnog plaćanja bez ikakvih troškova, postavljajući novi standard za uslugu dopune u Srbiji.

Saradnja je za sada uspostavljena sa 10 banaka i sva tri mobilna operatera u Srbiji. Ugovor sa kompanijom Upaid do sada su sklopile najuspešnije domaće i strane banke: Continental, Komercijalna i Piraeus banka, austrijska Raiffeisen banka, francuska Societe Generale banka, grčka Alpha banka i italijanska Banca Intesa, koje zajedno čine 75% korisnika platnih kartica, a i ostale banke izrazile su interesovanje za saradnju.

Upaid je postavio veb sajt, na engleskom i srpskom jeziku, namenjen korisnicima kako bi naučili da koriste uslugu mobilnog plaćanja, www.uslugemobilnogplacanja.com. Sajt sadrži instrukcije kako dopuniti prepaid račun svakog mobilnog operatera, i na koji način kontaktirati banke kako bi se prijavili za uslugu.

Drago nam je što našim mobilnim korisnicima možemo da ponudimo da odmah i samostalno dopune svoj prepaid račun u svako vreme i sa svakog mesta, čak i kad su u inostranstvu, jednostavnim slanjem SMS poruke sa svog mobilnog telefona. Ovaj novi način plaćanja potvrđuje našu posvećenost obezbeđivanju najkvalitetnije moguće mobilne usluge našim korisnicima“, kaže Dragana Roter, rukovodilac korporativnih komunikacija kompanije Vip mobile.

Leave a Reply