Mobile

Uporedni pregled cena rominga mobilnih operatora

Da bi pomogli građanima Srbije da smanje troškove korišćenja mobilnih telefona tokom korišćenja godišnjih odmora i putovanja u inostranstvo, republička agencija RATEL je napravila tabele tarifa rominga sva tri domaća mobilna operatora.

Pregled obuhvata 50 zemalja po sledećem redosledu: zemlje u okruženju, ostatak Evrope, Azija, Severna Amerika, Afrika.

Napomene:

1.    Uvid u trenutno važeće tarife dat je na zvaničnim internet stranicama mobilnih operatora.

2.    Cene govornih poziva date su u din/min, bez PDV-a i poreza na upotrebu mobilnih telefona, a minimalna obračunska jedinica data je u pregledu tarifiranja.

3.    Cene poslatih SMS poruka date su u din/SMS-u, bez PDV-a i poreza na upotrebu mobilnih telefona, dok se primljene SMS poruke ne naplaćuju.

4.    Cene GPRS saobraćaja date su u din/prenetom KB, bez PDV-a i poreza na upotrebu mobilnih telefona, a minimalna obračunska jedinica data je u pregledu tarifiranja.

Tarifiranje govornih poziva:

Tarifiranje govornih poziva prikazano je u obliku <početni tarifni interval> + <naredni tarifni interval>

* Tarifiranje 1+1 znači da se tarifiranje vrši po sekundi razgovora.

*Tarifiranje 60+60 znači da se tarifiranje vrši po svakom započetom minutu razgovora (ako razgovor traje manje od minut, naplatiće se minut, ako razgovor traje između 60 i 120 sekundi naplatiće se 2 minuta, itd.).

* Tarifiranje 60+1 znači da se prvi minut razgovora uvek naplaćuje čak i ako razgovor traje manje od minut, a posle prvog minuta tarifira se po sekundi.

Prepaid pozivi

SMS

GPRS

Postpaid pozivi

Leave a Reply