Mobile

Uvođenje sistema dojave požara putem SMS poruka

Koncept sistema dojave požara putem SMS poruke za osobe oštećenog sluha predstavnjen je danas u Plavoj sali Skupštine Grada Novog Sada, a u organizaciji Gradske uprava za dečju i socijalnu zaštitu i Vatrogasnim savezom Grada Novog Sada.

– Ovaj projekat je od izuzetnog značaja ne samo za osobe oštećenog sluha nego i osobe sa invaliditetom i sve one koje će ga koristiti jer svi znamo koliko je bitna blagovremena dojava o požaru. To je još jedan korak u izjednačavanju prava svih građana i unapređivanju kvaliteta života osoba sa invaliditetom i osoba koje imaju problem sa govorom- rekla je načelnica Gradske uprava za dečju i socijalnu zaštitu Vera Grkavac.

Po rečima sekretara vatrogasnog saveza Grada Novog Sada, Ljubice Krnjaić ideju za sistem dojave požara dala je jedna naša sugrađanka koja ima oštećen sluh.Stučnjaci su taj sistem razradili u saradnji sa vatrogasacima kako da daju instrukcije i kako da postupe u datim uslovima.

 

One thought on “Uvođenje sistema dojave požara putem SMS poruka

  1. Dejan R. Popovic, dipl. inz.

    Verujem da servis kratkih poruka (SMS) omogucava invalidima kakvo-takvo poboljsanje kvaliteta zivota, ukljucujuci njihovu neposrednu zastitu od pozara, ali ne verujem u “koncept ‘sistema’ dojave pozara putem SMS za osobe ostecenog sluha”. (Pouka: kad’ nemas sta (pametno) da radis, nemoj nista da radis).

Leave a Reply