Mobile

Vazdušni jastuk za mobilne

Zbog sve manjih dimenzija i glatkih zaobljenih ivica savremeni mobilni telefoni su idealni za ispadanje iz ruku, i to se zapravao u praksi veoma često dešava. Problem današnjih osetljivih ekrana na modernim telefonima ukazuje se čim vam mobilni ispadne. Velika većina se pokvari u tolikoj meri da je jeftinije kupiti novi telefon nego popraviti stari, a time velika količina novca odlazi na nove aparate jer nema rešenja za uređaje koji nam ispadnu.

Rešenje su ponudili ljudi iz Amazona – airbag koji se otvara kad mobilni počne da padati. Prema ponudi koju su podneli za patentiranje još početkom prošle godine (
Inventors: HART; GREGORY M.; (Mercer Island, WA) ; BEZOS; JEFFREY P.; (Greater Seattle, WA)), mali vazdušni jastuci trebali bi da iskoče iz mobilnog telefona kad ugrađeni akcelerometar detektuje ubrzanje, odnosno padanje telefona.

Koliko će proizvođači mobilnih aparata biti u mogućnosti da operacionalizuju ovo tehno unapređenje ostaje da se vidi. Ipak, kako je njima cilj uvećanje prodaje aparata, teško da će implementirati ovaj patent.

Leave a Reply