Mobile · Operateri

Vip donirao 50.000 evra za decu bez roditeljskog staranja širom Srbije

Umesto kupovine uobičajenih novogodišnjih poklona za poslovne partnere i zaposlene, kompanija Vip mobile odlučila je da ove godine poklonima obraduje mališane iz domova za decu bez roditeljskog staranja u šest gradova širom Srbije. Zahvaljujući donaciji Vipa u ukupnoj vrednosti od 50.000 evra, domovi za decu opremljeni su novim nameštajem, video i audio opremom, kompjuterima, televizorima, klima uređajima i kuhinjskom opremom. Na ovaj način, mališanima su obezbeđeni kvalitetniji uslovi života i pružena im je mogućnost za srećnije i ispunjenije detinjstvo.

Današnjom posetom Rolanda Haidnera, člana Upravnog odbora Vip mobile, Domu za decu i omladinu “Vera Blagojević” u Banji Koviljači, ozvaničeno je uručenje novogodišnje donacije svim domovima. Svečanosti je prisustvovao Zoran Martinović, državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalne politike, koje je podržalo projekat i predložilo domove za donacije, kao i predstavnici lokalne uprave.

“Za mene, kao roditelja, nema većeg zadovoljstva nego kada vidim osmeh srećnog deteta. Svi dobro znamo koliko deci znače pažnja, ljubav i toplina i zato smo se sa zadovoljstvom odlučili na ovu akciju. Pored već uručenih donacija, Vip mobile je pokrenuo humanitarni broj 1003 putem kojeg svi Vipovi korisnici mogu slanjem SMS poruke u vrednosti od 50 dinara uplatiti novac za decu bez roditeljskog staranja. Takođe, naši zaposleni će u toku decembra pripremiti lične poklone i uručiti ih mališanima u domovima za Srpsku Novu godinu”, rekao je Roland Haidner, član Upravnog odbora Vip mobile.

Zahvaljujući Vipu, 43 dece u Banji Koviljači sada uživa u četiri dnevna boravka koja su kompletno opremljena novim nameštajem, tepisima, zavesama, kompjuterima i TV i video opremom.

Koliko ova donacija znači mališanima i zaposlenima u Domu objasnio je direktor Slobodan Marjanović: “Naša dužnost je da svakodnevno brinemo o ovim mališanima, zato sa radošću prihvatamo sredstva firmi koje nam pomažu da deca žive kvalitetnije i udobnije tokom cele godine. Ovaj gest nam zaista puno znači i ja se zahvaljujem  kompaniji Vip što je deci omogućila da im Nova godina zaista bude pravi praznik, a dani koji slede ispunjeni novim sadržajima.”

Zoran Martinović, državni sekretar u Ministarstvu rada i socijalne politike pozdravio je akciju kompanije Vip mobile i pozvao i druge kompanije da deo novogodišnjih budžeta usmere u humanitarne svrhe. Martinović je istakao da je Dom u Banji Koviljači pozitivan primer uspešne transformacije centra za socijalni rad u Srbiji, koji je, zahvaljujući investicijama države i pomoći donatora, podigao kvalitet uslova života dece u skladu sa pravilnikom o standardima i omogućio uvođenje dodatne usluge socijalne zaštite paralelno sa sadašnjom uslugom, koju će naknadno definisati Ministarstvo.

Pored Doma “Vera Blagojević” iz Banje Koviljače, Vip donaciju dobili su domovi za decu bez roditeljskog staranja “Jefimija” iz Kruševca, “Hristina Markišić” iz Aleksinca, “Mladost” iz Kragujevca, “Stanko Paunović” iz Negotina i Dom za decu bez roditeljskog staranja pri Centru za socijalni rad Ćuprija.

Leave a Reply